Anasayfa Haber YouTube, Tarayıcılardan Video İndirme Özelliğini Test Ediyor

YouTube, Tarayıcılardan Video İndirme Özelliğini Test Ediyor

Youtube, İnternet Tarayıcılarından Video İndirme Özelliğini Test Ediyor

Dünyanın en büyük akış servisi olan YouTube, video indirme konusunda yeni çalışmalara başladı. Buna göre kullanıcılar Chrome, Opera ve Edge gibi tarayıcılarla da istedikleri içeriği kolayca kaydedebilecek.

Google’ın video barındırma hizmeti YouTube, kullanıcıların internet tarayıcılarını kullanarak video indirmelerini sağlayan bir fonksiyonu Premium üyeleriyle test ediyor. Bilindiği üzere YouTube Premium üyeleri, platformu reklamsız kullanabilmelerinin yanında test aşamasındaki yenilikleri de öncelikli olarak deneyebiliyorlar. Bahsettiğimiz bu özellikle birlikte YouTube, video indirme tarafında yıllardır verilen telif hakkı savaşını da sonlandırmak istiyor. Zira üçüncü taraf siteler arayıcılığıyla video indirmek, şirketi zor durumlara düşürebilmekte. 19 Ekim 2021 tarihine kadar sınanabilecek özelliğin detaylarına dilerseniz daha yakından bakalım.

YouTube Premium üyeliği olan kullanıcılar bilgisayarları üzerinden videoları indirebilmek için öncelikle Chrome, Edge veya Opera gibi internet tarayıcılarının en son sürümlerine sahip olmak zorundalar. Yorum alanın üzerinde bulunan “İndir” butonuyla herhangi içeriği rahatlıkla edinebiliyorsunuz. Ancak buradaki önemli detay, indirilen videonun yalnızca önbelleğe alınmış bir sürümünün tarayıcı dizininde kaydedilmesi. Yani içerikler MP4 veya AVI formatıyla sabit diskte bulunamayacak. Ayrıca çevrimdışı ortamda indirilen içerikleri, 30 günde bir internete bağlanma zorunluluğu içerisinde izleyebileceksiniz. Özetle bu özelliğin, YouTube’un iOS ve Android uygulamalarında uzun zamandır yer alan indirme seçeneğiyle aynı prensipte çalışacağını söyleyebiliriz.

Youtube, İnternet Tarayıcılarından Video İndirme Özelliğini Test Ediyor

YouTube’un test sayfasında paylaştığı diğer bir yenilik ise, iOS uygulamasına eklenmesi planlanan pencere içinde pencere (PiP) özelliği. iPhone veya iPad kullanıcılarının başka bir uygulama üzerinde mini oynatıcıyla YouTube videolarını izlemesine olanak tanıyan PiP, aynı zamanda cihazların ekranı kilitliyken de videonun devam etmesini sağlıyor. 31 Ekim 2021‘e kadar Premium üyelerince denenebilecek bu özelliğin kısa bir süre sonra test sürecinden çıkacağı tahminler arasında. Düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.