Anasayfa Haber Windows 11 Yükseltmesi, Görev Çubuğunda Hatalara Neden Olabiliyor

Windows 11 Yükseltmesi, Görev Çubuğunda Hatalara Neden Olabiliyor

Yükseltme yoluyla Windows 11’e geçiş yapan bazı kullanıcılar, Windows 10 görev çubuğuyla karşılaşıyor.

Birkaç Reddit kullanıcısına göre, Windows 11 kullanıcıları için yeni işletim sistemi içinde Windows 10 görev çubuğunu etkinleştiren yeni bir hata ortaya çıktı. Bleeping Computer tarafından tespit edildiği gibi, kullanıcılar Microsoft’un Güncelleme Asistanı aracılığıyla Windows 11’e güncelleme yaptığında böyle sorunlar çıkabiliyor. Ancak Windows 11 görev çubuğunu geri getirmek için düzeltme yöntemi var.

Windows 10 görev çubuğunun ayrıca hatalarla dolu olduğu bildirildi. En önemli sorun ise başlat menüsünün işlevsel halde kullanılamaması. Dolayısıyla Windows 10 görev çubuğunu tercih etseniz bile, bu problem nedeniyle Windows 10 görev çubuğunu verimli bir şekilde kullanamıyorsunuz.

Eğer benzer bir hatayla karşılaşırsanız, şu an için net bir çözüm bulunmuyor ve deneyebileceğiniz birkaç yöntem var. En etkili olanı, Windows 11 için en son toplu güncelleştirmeyi kaldırmak ve ardından Windows Update’teki güncelleştirmeleri denetleyerek yeniden yüklemek. Microsoft, Windows 11 Insider Preview sürecinde görev çubuğundaki sorunları düzelten bir güncelleme yayınlamıştı.

Bir diğer çözüm yöntemi ise Windows 11’de yepyeni bir hesap oluşturmak ve tüm dosyalarınızı bu hesaba aktarmak. Bu yöntem, Windows 11 görev çubuğunu geri getiriyor ve her şey normale dönüyor.

En hızlı olan üçüncü seçenek, Yönetici modunda Komut İstemi’nde bozuk Windows dosyalarını yeniden doğrulamak ve onarmak. Burada “sfc /scannow” komutunu giriyoruz ve başlatmak için “enter” tuşuna basıyoruz. Araç onarmayı bitirdiğinde ise Windows 11 görev çubuğunun sağlıklı bir şekilde çalışması gerekiyor.

Microsoft muhtemelen bunun farkında ve yakında bir düzeltme yayınlanmasını bekliyoruz.