Anasayfa Haber Steam Deck Kasasını Açan Valve, Tüm Detayları Videoyla Gösterdi

Steam Deck Kasasını Açan Valve, Tüm Detayları Videoyla Gösterdi

Steam Deck Oyun Konsolu

Valve, Steam Deck avuç içi oyun konsolunun nasıl söküleceğini detaylı bir şekilde gösteriyor ve kullanıcıların bu seçeneği tercih etmesini istemiyor.

İlk taşınabilir konsolunu piyasaya sürmeye hazırlanan Valve, Steam Deck oyun konsolunun kasasını söktüğü ve donanımları tanıttığı bir video yayınladı. Bu videoda SSD’nin takılı olduğu bölüme de değinildi, ancak kullanıcıların konsolun kasasını açması önerilmiyor.

Videoda birçok bilgi veren kişi, “gerçekten konsolu açmanızı tavsiye etmiyoruz” diyor ve elde taşınır cihazın Valve’ın değiştirmeyi düşünmediği özenle seçilmiş parçalarla “çok sıkı tasarlanmış bir sistem” olduğuna dikkat çekiyor. Hatta pilin hasar görmesi nedeniyle patlayabileceği belirtilmiş ve cihaz garanti kapsamından da çıkıyor.

Kendinden kılavuzlu vidaların sökülmesi veya tekrar sıkılması kolay. Ancak videoda kasayı çıkarmanın vidaları hemen zayıflattığı, ayrıca düşmelere karşı daha dayanıksız hale getirdiği belirtiliyor. Bununla birlikte, bilgisayar üreticilerinin aşina olabileceği standart elektrostatik deşarj uyarıları da var.

SSD, eMMC depolamalı 64 GB dahil tüm modellerde bir M.2 2230 yuvası kullanıyor. Valve, satın aldığınız yeni sürücünün çok fazla enerji tüketebileceğini veya diğer önemli bileşenlerle elektromanyetik tepkiye neden olabileceğini belirtmiş.

Videodaki anlatıcı ayrıca “SSD’miz kablosuz modülümüze çok yakın bir yerde bulunuyor ve Wi-Fi/Bluetooth ile etkileşime girmeyecek şekilde özel olarak seçildi, test edildi.” diyor. Ayrıca SSD’nin altında bileşenler bulunuyor ve sürücünün arkasındaki kapağı çıkarmak için gereken vidalar aynı zamanda termal modülü de tutuyor. Bu da termal performansı etkileyebilir.

Üretici, depolama alanını artırmak için özellikle bir microSD kart kullanılmasını öneriyor. Öte yandan yedek parça tedarik süreci hakkında yakında yeni bilgiler sunulacağını ekleyelim.