Anasayfa Haber Intel Arc Ekran Kartlarında Madencilik Kısıtlaması Bulunmayacak

Intel Arc Ekran Kartlarında Madencilik Kısıtlaması Bulunmayacak

2022 yılının ilk yarısında piyasaya çıkacak olan Arc Alchemist kartlarda madencilikle ilgili kilitler kullanılmayacak.

Alchemist kod adına sahip Arc serisi ekran kartları, Xe-HPG mimarisine dayalı ilk nesil harici GPU’lar olacak. Intel, serinin 2022’nin başlarında piyasaya sürüleceğini zaten resmi olarak doğrulamıştı. Ancak bazı söylentilere bakılırsa masaüstü serisi gelecek yılın ikinci yılına ertelenecek ve şirket mobil Arc GPU’lara odaklanacak.

Intel’den Raja Koduri ve Roger Chandler, Gadgets 360 ile yaptığı röportajda Arc GPU’lar hakkında daha fazla ayrıntı açıkladı.

Intel Arc Alchemist Kartlar ve Madencilik

Bildiğiniz gibi NVIDIA, RTX 30 serisinde madencilik kısıtlamaları getirmek amacıyla LHR serisi ekran kartlarını piyasaya sürmeye başlamıştı. Roger Chandler’ın yanıtına göre Intel, madencilik alanına yönelik herhangi bir kısıtlama uygulamayacak:

Yazılım kilitleri veya buna benzer şeyler gibi, şu anda özellikle madencileri hedefleyen herhangi bir özellik tasarlamıyoruz veya herhangi bir özellik geliştirmiyoruz. Onlardan kaçınmak veya onları saf dışı tutmak için aldığımız önlemlere gelince, yeni ürünler piyasada olacak ve insanlar onları satın alabilecek. Bizim için bir öncelik değil.

Intel Arc Kartlarda Stok ve Üretim

AMD CEO’su Lisa Su, çip kıtlığının en az 2022’nin ikinci yarısına kadar bitmesini beklemiyor. O zamana kadar AMD GPU’lar pahalı satılmaya devam edebilir ve tedarik sorunları sürebilir. Benzer şekilde Intel’in de harici ekran kartı tedarik sürecinde endişeleri olduğu görülüyor. Raja Koduri, talebin yüksek olduğu bir pazarda arz sözü veremediğini söyledi:

Üçüncü oyuncu olarak geleceğiz. Talep çok yüksek olduğunda ve pazarda zorlu bir süreç olduğunda her zaman çok dikkatli olacağız. Her zaman daha fazla tedarik yapabiliriz. Dolayısıyla, bu yüksek talepli pazarda yeterli arzın olduğunu söylemek mümkün değil. Rakiplerimin hepsinin şu anda aynı şeyi söyleyeceğini düşünüyorum.

Özel Soğutmalı Intel Arc Alchemist Kartlar

Intel’in özel soğutucular için üçüncü taraf ortaklarla çalıştığını daha önce duymuştuk. Ayrıca Intel Executive, özel tasarımların sürecini basitleştirmek ve hızlandırmak için şirketin kendi referans tasarımını ortaklara sağladığını bildirmişti. Bu da üreticilerin kendi özel modellerini yapmak için gerekli tüm bilgilere sahip olduğu anlamına geliyor. Roger Chandler ise şunları söyledi:

Ortaklarımızın gerçekten hızlanmaları ve ürünlerimizin üzerinde kendilerini farklılaştırmaları için sürtünmeyi ortadan kaldırmak için gereken tasarımları sağlıyoruz. Şimdi, bugün piyasada olanla karşılaştırılabilir olsun ya da olmasın, bu ayrıntılara girmeyeceğiz.