Anasayfa Haber Apple Unleashed Etkinliğinin Tarihi Belli Oldu

Apple Unleashed Etkinliğinin Tarihi Belli Oldu

18 Ekim’deki Unleashed etkinliğinde M1X işlemcili yeni MacBook Pro ve Mac Mini modellerinin tanıtılması bekleniyor.

Apple, Mac bilgisayarlarıyla ilgili çıkan sayısız söylentinin ardından 18 Ekim Pazartesi günü yeni bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Apple’ın pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Greg Joswiak, “Unleashed” adlı etkinlikte yeni ve daha güçlü işlemciler görebileceğimizin sinyallerini verdi.

Mevcut Apple M1 SoC’in yerini alan yeni “M1X” yongasına sahip 14 ve 16 inç MacBook Pro’larla ilgili söylentiler gelmeye devam ediyor. Bununla birlikte iPhone 13’e benzeyen yeni bir endüstriyel tasarımın benimseneceği, dokunmatik çubuğun ortadan kaldırılacağı ve HDMI ile bir SD kart yuvası da dahil olmak üzere daha fazla bağlantı noktası ekleneceği söyleniyor.

Öte taraftan Apple’ın mini LED ekranlı modelleri düşündüğüne dair raporlar vardı. Ancak tedarik zincirindeki sorunların bu planları bozmuş olabileceği konuşuluyor.

Intel işlemcileri kullanan 16 inç MacBook Pro, iki yıl önceki duyurudan bu yana güncellenmedi. Bloomberg’den Mark Gurman, bu bilgisayarların birçok Apple mağazasında bulunmadığına dikkat çekiyor.

Ek olarak, Apple M1X çipin yenilenmiş bir Mac Mini’de kullanılması bekleniyor. Hem MacBook Pro hem de Mac Mini, ileri teknoloji modeller için hala Intel işlemciler kullanıyor. Bu nedenle Apple, Intel yongalardan tamamen kurtulmak amacıyla ARM yongalarını daha fazla cihazında kullanmayı hedefliyor.

Son olarak, üçüncü nesil AirPods’un önümüzdeki etkinlikte tanıtılmasını bekleyenler de var. 18 Ekim Türkiye saati ile 20.00’da düzenlenecek etkinlik YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanacak.