Anasayfa Haber ASUS, Radeon RX 6600 Dual Ekran Kartını Tanıttı

ASUS, Radeon RX 6600 Dual Ekran Kartını Tanıttı

Düşük TDP değeriyle birlikte dikkat çeken Navi 23 GPU, ASUS’un Dual soğutma çözümüyle birleşiyor.

ASUS, MSI’ın MECH 2X modelinin ardından orta seviye pazara yönelik olarak hazırlanan ve Navi 23 GPU ile gelen Dual Radeon RX 6600 ekran kartını piyasaya sundu.

AMD Radeon RX 6600 ekran kartı, AMD RDNA 2 mimarisinin gücünü 132W gibi düşük TDP değeriyle birlikte 1080p oyunculara sunuyor. ASUS’un özel soğutmalı Dual modelindeki Axial teknolojisiyle oluşturulmuş ikili fan düzeni ise belirli bir RPM’de gürültü seviyelerini düşük tutarken, hava akışını verimli bir şekilde yönetmek üzere tasarlandı. Sıfır dB modu, sistem masaüstünde boşta çalışırken fanları tamamen durdurarak sistem gürültü seviyelerini en aza indirmek için kullanılıyor.

Görünüm olarak Dual serisinde bir değişiklik göze çarpmıyor. Fanlar ve soğutucu, siyah ve gümüş renk kaplamasına sahipken ek olarak bir arka plaka kullanılmış. Ayrıca kartın 2.5 yuvalı küçük bir tasarımı var ve birçok kasaya rahatlıkla takmak mümkün.

ASUS, Radeon RX 6600 grafik kartında Auto-Extreme teknolojisiyle teknolojisini kullandığını söylüyor. Auto-Extreme teknolojisi, yüzeye montaj bileşenlerini hassas bir şekilde yerleştirip temiz bir şekilde lehimleyerek daha yüksek kaliteli bir montaj süreci sağlıyor.

PCIe 4.0 arayüzünü kullanan RX 6600 Dual, 1 adet HDMI 2.1 ve 3 adet DisplayPort 1.4a portuyla birlikte geliyor. Oyun modunda 2402 MHz frekans hızları sunan kart, OC modunda 2607 MHz’e kadar erişebiliyor.

Son olarak, 1 adet 8 pin güç bağlantısı ve 500W’lık bir güç kaynağının yeni RX 6600 modelleri için yeterli olduğunu belirtelim.