Windows 11 Build 22000.282, performans sorunlarını düzeltiyor.
Windows 11 Build 22000.282 (KB5006746) halihazırda Insider programının Beta ve Önizleme kanalında test kullanıcılarına sunuluyor. Yeni güncelleme, nihayet AMD tarafından daha önce kabul edilen performans sorunlarını düzeltiyor. Windows 11 işletim sistemi kademeli olarak yayılmaya devam ediyor ve şu ana kadar birçok kullanıcı yeni işletim sistemini kullanmaya başlamış durumda. Ancak bazı kullanıcılar, performans konusunda önemli bir düşüş fark etmişti. Raporlara ve AMD’nin kendisine göre, Windows 11’deki bir hata, uyumlu AMD işlemcilerin performansını düşürebiliyordu.
Microsoft, bu sorunu çözebilmek için yeni bir güncellemeyi kullanıma sunuyor. Insider programının test kullanıcıları için indirilebilir halde olan Build 22000.282, bazı uygulamaların performansını etkileyen L3 önbelleğe alma ile ilgili uyumluluk sorunlarını da nihayet ele almakta. AMD, kullanıcıların Windows 11’i yüklemesi durumunda L3 önbellek gecikmesinin yaklaşık üç kat artabileceğini iddia ediyordu. Sonuç olarak, uygulamaların performansı %3-5 oranında etkilenirken, özellikle eSpor için kullanılan oyunlar olmak üzere bazı oyunların performansı da %15 oranında düşüş gösteriyordu.

Yeni güncelleme ile bu sorunun önüne geçilmiş olsa da güncellemenin kullanılabilirliği ile ilgili bir problem bulunmakta. Zira, kullanıcılar beta test programının bir parçası olmadığı sürece Windows güncellemelerine erken erişemiyor. Bu nedenle mevcut düzeltmeyi alabilmek için ay sonuna kadar beklemeleri gerekecek. Bunun nedeni ise şirketin, mevcut güncellemeyi Insider programındaki test kullanıcıları ile sınamak ve geri bildirimlere göre hareket etmek istemesi. Böylelikle bahsi geçen düzeltme, Kasım 2021’de kullanılabilir hale gelecek.
Son olarak Windows 11 Build 22000.282’deki diğer hata düzeltmeleri ve iyileştirmelere göz atmak için blog yazısının tamamını buradan okuyabileceğinizi belirtelim.




Yükseltme yaparken Windows 10 zamanında özenerek yüklediğiniz sürücüleri kullanıyor, sıfırdan kurunca kendisinin en iyi bulduklarını kullanıyor. Bu yüzden temiz kurulum yapmadan önce sürücüleri yedekleyen yazılımlarla yedek alıp sonra birçok cihazın sürücüsünü o klasörden güncellemeye çalışırım.
İyi kobaylar denesin bakalım.
10 dan 11 e güncelledim pişman oldum sürükle bırak ile dosyaları programa atamıyorum bunu engellemek aptallıktır nette regedet ayarları var ancak ondada pek değişen birşey olmuyor tab vs tuşlarına basmak gerekiyor
Sürükle bırak ile ben atabiliyorum sanırım sende bir sorun oluşmuş