Anasayfa Haber LCD Ekranlı CORSAIR Sıvı Soğutma Modelleri Geliyor

LCD Ekranlı CORSAIR Sıvı Soğutma Modelleri Geliyor

corsair lcd ekran sıvı soğutma

CORSAIR, hazır işlemci sıvı soğutma çözümlerinin pompasına LCD ekran yerleştiriyor.

NZXT ve MSI gibi markalar bir süredir sıvı soğutma modellerinin pompalarında LCD ekran sunuyor. CORSAIR ise son olarak ELITE CAPELLIX ve Hydro RGB serisine yeni ürünler eklemişti. Ancak şirketten henüz LCD modelli bir pompa tasarımı görmedik.

Hatırlarsanız bugün CORSAIR’in eski sıvı soğutma modellerine LGA 1700 soket için özel kit geliştirdiğini ve bu kitin satışa çıktığını belirtmiştik. Mevcut kullanıcılar soğutucularını bu seçenekle güncelleme şansına sahipken, yeni müşteriler ürünleri kutudan çıktığı gibi LGA 1700 sistemlere montajlayabilecek.

CORSAIR, LGA 1700 soket sistemlerin yaygınlaşmaya başlayacağı dönem için hazırlıklarını tamamlamış gibi duruyor. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi henüz bir LCD ekranlı model görememiştik. Şirket nihayet LCD ekrana sahip pompa tasarımlı bir sıvı soğutma serisi üzerinde çalışıyor.

VideoCardz tarafından ortaya çıkartılan görsellere baktığımızda, yenilenmiş ve LCD ekran eklenmiş bir pompa tasarımı görüyoruz. Tasarım yeniliği bununla da kalmayarak fanlara da sıçramış. Şirketin güncellenen LL ve QL serisi fanları halihazırda görsellik için üst seviyede yer alıyordu. Ancak yeni fanlar, bu tasarımların biraz ötesinde tasarlanmış.

Ayrıca ürünle birlikte gelecek fanlar, LL ve QL serisinde olduğu gibi ekstra bir dış şerit LED kısmına sahip değil. Bununla birlikte henüz teknik verileri de bilinmiyor. Ancak CORSAIR’in önceki modellerine dayanarak, yüksek basınç değerine sahip fanlar olduğunu tahmin etmek zor değil.

corsair lcd ekran sıvı soğutma

Cihazın pompasındaki LCD ekran ise, diğer markalardan alıştığımız şekliyle CPU sıcaklığı, frekans, bellek kullanımı gibi yerleşik raporlama özelliklerine sahip. Ayrıca bu ekrana GİF eklemenin de mümkün olabileceğini söyleyebiliriz.

CORSAIR, LCD ekranlı sıvı soğutma modelleriyle yine 240, 280 ve 360mm boyutlarında radyatör sunacak. Ancak şirket tarafından henüz hiçbir resmi bilgi paylaşılmadığını, tüm bilgilerin bir tahminden ibaret olduğunu belirtelim.