Anasayfa Haber Parallels 17.1 ile Windows 11 Desteği Genişletildi

Parallels 17.1 ile Windows 11 Desteği Genişletildi

Parallels 17.1

Parallels 17.1 sürümü, Windows 11 desteği ve macOS Monterey uyumluluğu için geliştirmeler sunuyor.

Mac için Parallels Desktop 17.1, Windows 11 sanal makineleri için geliştirilmiş destek ve gelecekteki ve geçmiş tüm Windows 11 sanal makineleri için Sanal Güvenilir Platform Modülleri’nin (vTPM’ler) varsayılan uygulaması aracılığıyla ek kararlılık sunuyor. Yeni sürüm ayrıca, macOS Monterey’i tam olarak destekliyor ve M1 Mac’lerde sanal makine ile macOS Monterey‌ çalıştırırken kullanıcı deneyimini geliştiriyor.

Windows 11’in çalışması için donanım tabanlı bir TPM yongası gerekiyor. Bu da yazılımın eski bilgisayarlarla uyumluluğunu sınırlarken Intel Mac’lerde Boot Camp aracılığıyla çalışmasını engellemekte. Apple işlemcili Mac’lerde Boot Camp özelliği bulunmuyor ve Windows 11’in ARM tabanlı sürümü desteklenmiyor.

Parallels, vTPM’ler için varsayılan desteği sunarak Intel Mac’ler ve Apple Silicon Mac’ler ile otomatik Windows 11 uyumluluğu sunuyor. Bu noktada Apple Silicon Mac sahiplerinin ARM makineleri için Windows 11 Insider Preview sürümlerini kullanması şartı olduğunu belirtelim.

Otomatik vTPM desteğine ek olarak sürüm 17.1, kullanıcıların Apple ‌M1‌ Mac üzerinde bir ‌macOS Monterey‌ sanal makinesine Parallels Tools yüklemesine ve sanal makine ile birincil macOS arasında Kopyala ve Yapıştır entegre özelliğini kullanmasına olanak tanımış. Varsayılan sanal makine disk boyutu da 32 GB’tan 64 GB’a yükseltiliyor. Parallels’in bu sürümü World of Warcraft, Age of Empires 2 Definitive Edition, Tomb Raider 3, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Mount & Blade II: Bannerlord, World of Tanks ve Raft dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere birçok Windows oyunu için grafikleri de iyileştirdi.

Son olarak, desteklenen tüm Mac bilgisayarlarda Linux 3D hızlandırmasını sağlayan Virtio GPU’da VirGL için ek destek bulunduğunu belirtelim. Sürüm, Linux sanal makinelerinde Wayland protokolünün yanı sıra görsel performans iyileştirmeleri de getiriyor. VirGL 3D grafikler, Parallels Tools kurulmadan bile modern Linux sanal makineleri tarafından kullanılabilir ancak Parallels, kullanıcıların yine de Parallels Tools’u kurmasını öneriyor.