Anasayfa Haber Steam Deck ile Tam Uyumlu Oyunları Görmek Mümkün Olacak

Steam Deck ile Tam Uyumlu Oyunları Görmek Mümkün Olacak

Steam Deck taşınabilir oyun konsolu, yeni başlatılan “Deck Onaylı” programına bakılırsa tüm oyunlarla tam uyum sağlamayacak ve oyunlar dört ayrı kategoriye ayrılacak.

Valve, oyunculara Steam Kütüphanesindeki hangi oyunların Steam Deck ile iyi çalışacağını görmeleri için kolay bir yol sunuyor. Şirketin bu programında ayrıca hangi oyunların uyumsuzluk gösterdiğini ve aradaki farkları görmek mümkün.

Üretici yeni uyumluluk sistemini “Deck Verified” olarak adlandırıyor ve doğrudan Steam Mağazasına entegre edilecek. Bu onayı almak için her oyunun tam denetleyici desteği, 720P ve 800P çözünürlükleri ve Deck’in özel SteamOS’u ile uyumluluk için tam Proton desteği dahil olmak üzere konsolun en önemli özelliklerini desteklemesi gerekiyor.

Valve ayrıca oyunculara hangi oyunların desteklenmediğini ve en önemlisi, oyunu manuel olarak değiştirmek için zamanınız varsa Steam Deck’te hangi oyunların oynanabileceğini görme imkanı veriyor.

Steam Deck kullanıcıları için Mağaza’da dört kategori görünüyor: (Verified), Oynanabilir (Playable), Desteklenmeyen (Unsupported) ve Bilinmeyen (Unknown). Doğrulanmış kategorisindeki oyunlar konsol ile tam uyumlu ve sorunsuz bir şekilde oynanmaya hazır olduğunu gösteriyor. Oynanabilir ise ayarları kendiniz değiştirmeniz gerekeceği anlamına geliyor ve oyunda kontrolcü desteği eksik olabilir. Üçüncü seçenek tahmin edebileceğiniz gibi oyunun Deck ile uyumlu olmadığını gösterirken Bilinmeyen, yani belirsiz kategorisi Valve’ın konsolun oyunla uyumluluğunu henüz kontrol etmediği anlamına geliyor.

Şirket şu anda inceleme sürecini başlatmış durumda, ancak lansmanda kaç oyunun “Deck Onaylı” olacağını bilmiyoruz.