Anasayfa Haber SK Hynix, Dünyanın İlk HBM3 Belleğini Geliştirdi

SK Hynix, Dünyanın İlk HBM3 Belleğini Geliştirdi

Daha çok yüksek performanslı ve bilgi işlem sektöründe kullanılan HBM bellekler, yeni geliştirmelerle birlikte 819 GB/sn bant genişliğine ulaşacak.

Öncü bellek üreticilerinden SK Hynix, yüksek performanslı HBM3 (High Bandwidth Memory 3) bellekleri geliştiren sektördeki ilk şirket olduğunu duyurdu. Dünyadaki en hızlı ve pahalı DRAM çözümü olan HBM, son tüketicilerden ziyade daha çok veri merkezleri için üretiliyor

Dikey olarak bağlanmış birden çok DRAM yongasının bir kombinasyonu ile HBM teknolojisinin dördüncü nesli olan HBM3, veri işleme hızını etkili bir şekilde artıran son teknoloji bir ürün olacak. Şirket, geçtiğimiz yılın temmuz ayında HBM2E’nin seri üretimine başlamıştı ve SK Hynix aynı zamanda sektörde bu belleklerin üretimine başlayan ilk şirket olmuştu.

Yeni bellekler 819 GB’a kadar veri işleyebiliyor, yani bir saniyede her biri 5 GB olan 163 adet full HD filmi aktarabiliyor. Bu da HBM2E ile karşılaştırıldığında veri işleme hızında %78’lik bir artış demek. Ayrıca yeni DRAM’ler yerleşik kalıpta hata düzeltme kodunun yardımıyla veri (bit) hatalarını düzelterek ürünün güvenilirliğini önemli ölçüde artırıyor.

SK Hynix, HBM3 belleklerini 24 GB ve 16 GB olmak üzere iki kapasite türünde sunacak. Bu ürünlerin ilk olarak iklim değişikliği analizi ve ilaç geliştirme uygulamalarında kullanılan, yapay zeka ve süper bilgi işlem performansını artıran makine öğrenimi platformlarının yanı sıra yüksek performanslı veri merkezleri tarafından kullanılması bekleniyor.