Anasayfa Haber TeamGroup, Yeni T-Force Vulcan DDR5 Bellek Kitlerini Tanıttı

TeamGroup, Yeni T-Force Vulcan DDR5 Bellek Kitlerini Tanıttı

RGB aydınlatmadan yoksun olan T-Force Vulcan DDR5 serisi 4800 MHz ve 5200 MHz seçenekleriyle piyasada yerini alacak.

DDR5 bellekler konusunda sıkı çalışan TeamGroup, ürün portföyünü genişleterek yeni T-Force Vulcan DDR5 bellek kitlerini tanıttı. Vulcan kitler, 5,200 MHz’e varan maksimum frekanslar ve 64 GB’a varan kapasite (2x 32 GB) maksimum kapasite seçenekleriyle gelecek.

Yeni RAM’lerde modül başına minimum 16 GB kapasite seçeneği bulunurken tek veya çift kanallı konfigürasyonlar mevcut. Her iki seçenekte de siyah bir PCB ile volkanik kırmızı veya siyah olmak üzere iki pasif soğutma seçeneği var.

Bellek üreticisi, bu serisinde şirketin kendi alüminyum tabanlı soğutucularından esinlenerek RGB olmayan bir tasarım kullanmayı seçmiş. TeamGroup’un DDR5 bellekleri arasında ayrıca RGB seçenekleri sunan T-Force Delta serisi bulunuyor.

Isı dağılımına yardımcı olurken estetik bir güzellik getiren ısı dağıtıcılar, daha yüksek direnç ve daha iyi ısı dağıtımı için tek gövdeli bir tasarıma sahip. DDR5’in bellek IC tasarımında değişiklikler olduğunu ve güç düzenleme devresinin artık DRAM PCB’nin üzerinde olduğunu belirtmiştik. Ayrıca RAM üzerinde verimli güç kullanımı için kalıpta hata düzeltme kodu (ECC) teknolojisi destekleniyor. Bu nedenlerden dolayı DDR5 RAM’lerin DDR4’e göre daha sıcak çalışacağı söyleniyor ve soğutma çözümleri daha fazla önem kazanıyor.

Yeni bellekler tek tıkla hız aşırtma imkanı sunan Intel’in en yeni bellek profili teknolojisi XMP 3.0’ı destekliyor. Satış tarihi ile ilgili bir bilgi paylaşılmış değil, ancak muhtemelen Intel 12. nesil Alder Lake platformu ile yeni bellekleri görmeye başlayacağız.

TeamGroup T-Force Vulcan DDR5 Bellekler

Kapasite Seçenekleri Soğutma Rengi
T-Force Vulcan DDR5 4,800 MHz 1x 16 GB, 1x 32 GB, 2x 16 GB, 2x 32 GB Kırmızı veya Siyah
T-Force Vulcan DDR5 5,200 MHz 1x 16 GB, 1x 32 GB, 2x 16 GB, 2x 32 GB Kırmızı veya Siyah