Anasayfa Haber NVIDIA, DisplayID Sorunlarını Gideren vBIOS Yayınladı

NVIDIA, DisplayID Sorunlarını Gideren vBIOS Yayınladı

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti

RTX 3060 ve RTX 3080 Ti için DisplayPort bağlantılı monitör hatalarını çözen için bir yazılım güncellemesi hazırlandı.

NVIDIA’nın GeForce RTX 30 serisi ekran kartlarından ikisi, muhtemelen birçok kişinin haberinin olmadığı DisplayID özelliğiyle ilgili bir soruna sahipti. Görünüşe göre bu problem NVIDIA tarafından biliniyordu ve şirket tarafından bir yama yayınlandı.

RTX 3060 ve RTX 3080 Ti modellerini etkilediği belirtilen sorun için bir ürün yazılımı güncellemesi gerekiyor. DisplayID özelliği gelişmiş görüntüleme yetenekleri sunarken DisplayID kullanan monitörlerle uyumluluğu sağlamak için NVIDIA GPU vBIOS’unda bir güncelleme yapılması şart.

Güncelleme yapılmadığında DisplayID kullanılarak DisplayPort monitörüne bağlanan sistemlerde işletim sistemi yüklenene kadar önyükleme sırasında boş ekran görünebiliyor. Bu güncellemeyi yalnızca önyükleme sırasında boş ekranla karşılaşan kullanıcıların yapması öneriliyor.

NVIDIA GPU Donanım Yazılımı Güncelleme Aracı, donanım yazılımı güncellemesinin gerekip gerekmediğini algılayacak ve gerekirse kullanıcıya güncelleme seçeneği sunacak. Aracı bu bağlantı üzerinden indirebilir ve devamında belirtilen talimatları izleyebilirsiniz. Ek olarak, aracı çalıştırmadan önce tüm uygulamaların kapalı olduğundan ve arka planda bekleyen işletim sistemi güncellemesi olmadığından emin olun.