Anasayfa Haber AMD İşlemci Performansını Etkileyen Windows 11 Sorunları Çözüldü

AMD İşlemci Performansını Etkileyen Windows 11 Sorunları Çözüldü

Ryzen işlemcilerin Windows 11 işletim sisteminde düşük performans sunmasına neden olan iki problem AMD ve Microsoft’un çalışmalarıyla birlikte düzeltildi.

Ekim ayının ilk haftasında keşfedilen iki Windows 11 performans sorunuyla ilgili detaylardan bahsetmiştik. Bu sorunlar Windows 11’e yükselttikten sonra bazı AMD Ryzen işlemcilerin düşük performans sergilemesine neden oluyordu. AMD şimdi blog gönderisiyle birlikte her iki sorunun da çözüldüğünü doğruladı.

Windows 11 KB5006746 güncellemesiyle birlikte 21 Ekim 2021 itibarıyla ilk sorun tamamen çözüme kavuştu. İkinci sorun ise yeni yayınlanan 3.10.08.506 sürümlü AMD Yonga Seti Sürücüsüyle birlikte tamamen çözüldü.

AMD, bu güncellemelerin ardından uyumlu AMD işlemci performansının Windows 11’de amaçlandığı gibi çalıştığını doğruluyor. Ayrıca bu güncelleştirmelerin etkilenen sistemlere en hızlı şekilde yüklenmesi öneriliyor.

Bilinen Sorunlar Etkisi
L3 önbellek gecikme sorunu Oyunlarda %15’e varan performans düşüşleri.
UEFI CPPC2 (“tercih edilen çekirdek”): bir işlemcinin en hızlı çekirdeğindeki iş parçacıklarını doğru programlayamadığı sorun. Bir veya birkaç CPU iş parçacığının belirli uygulamalarda düşük performans göstermesi.

L3 düzeltmesi şimdi Microsoft Knowledgebase ID 5006746 altında bir Windows 11 yazılım güncellemesi olarak mevcut ve Windows Update üzerinden yeni güncellemeyi görebilirsiniz. Çekirdek programlama düzeltmesi ise 3.10.08.506 sürümlü AMD Yonga Seti Sürücüsüyle birlikte sunuldu.