Anasayfa Haber Google Tensor, Apple A12 Bionic’ten Daha Yavaş Çıktı

Google Tensor, Apple A12 Bionic’ten Daha Yavaş Çıktı

Tensor A12

Google Tensor çipinin 3 yaşında olan Apple A12 Bionic çipinden bile yavaş olduğu ortaya çıktı.

Google, özel Tensor çipini resmi olarak duyurmadan önce, şirketin bu çipseti gezegendeki en hızlı çipi yapmaya odaklanmadığına dair bir söylenti vardı. Şirket bunun yerine her şeyden çok verimliliğe odaklanacaktı ve bu kıyaslama karşılaştırmasına göre bu söylenti doğru çıktı. Buna göre Google Tensor, üç yıl önce piyasaya sürülen Apple A12 Bionic ile rekabet edemeyen bir amiral gemisi çipset olarak karşımıza çıkıyor.

9lekt tarafından Twitter’da sağlanan performans karşılaştırması, Tensor ve A12 Bionic’e ait Geekbench 5 puanlarını gösteriyor. Ne yazık ki Apple’ın üç yıl önceki çipseti hem tek çekirdekli hem de çok çekirdekli testlerde Tensor’u geride bırakıyor ve doğal olarak bu rakamlar potansiyel müşterilerin kafasını karıştırabilir. Bu anlamda, Google’ın neden Snapdragon 888 tedarikçisi olarak Qualcomm’u kullanmaktan kaçındığı da merak konusu.

Bu şekilde Pixel 6 ve Pixel 6 Pro, en azından Android amiral gemisi akıllı telefon modellerinin geri kalanıyla rekabet edebilirdi. Bu rakamların hayal kırıklığı yarattığı kesin ancak kıyaslama sonuçlarının hikayenin yalnızca yarısını anlattığını ve gördüklerinizin mutlaka gerçek dünya performansına dönüşmediğini unutmamak gerekiyor. Yani optimizasyon detaylarını da dikkate almalıyız.

Qualcomm çipsetleri Pixel 5a’da kullanılırken aşırı ısınmaya sebep oluyordu. Google, Tensor ile Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’nun performans yönünden fedakarlık etmiş olabilir ancak hem donanım hem de yazılım üzerindeki ek kontrol sayesinde işletim sisteminin en son amiral gemilerinde rakiplerinden çok daha sorunsuz çalışması mümkün.

Hayal kırıklığı yaratan tek çekirdekli ve çok çekirdekli puanlar, Tensor’un enerji açısından verimli tarafına da bağlanabilir ve Google, Pixel 6 ve Pixel 6 Pro sahipleri için en iyi pil ömrünü sağlayabilmesi için bu çipin düşük performans göstermesini kasıtlı olarak istemiş olabilir. Google, Tensor ile tamamen farklı bir plana sahip olabilir ancak bu sonuçları bu kadar erken görmemiz beklenmiyor. Cihaz incelemeleri sonucunda bu planlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabileceğiz.