Anasayfa Haber Half-Life 2 İçin Hataları Düzelten Beta Yaması Geldi

Half-Life 2 İçin Hataları Düzelten Beta Yaması Geldi

Half-Life 2 beta yaması

Half-Life 2 için beta yaması yıllardır varolan bazı sorunları ortadan kaldırıyor.

Valve, Half-Life 2 için sessiz sedasız yeni bir beta yaması sunarak oyuncuları şaşırttı. Beta güncellemesi, Half-Life 2’de çoğu oyunu çalıştırmaya ve Valve’ın yakında çıkacak Steam Deck avuçiçi bilgisayarında olabildiğince iyi görünmeye yönelik görünen birkaç küçük ama önemli değişiklik yapıyor. Bu güncellemeyi ilk fark edenlerin başında ise YouTuber Tyler McVicker geldi. Valve’ın kendisi bu gizemli güncelleme için henüz tam bir değişiklik günlüğü açıklamadı. Bu nedenle, McVicker’ın bulguları değişikliklerin tamamını kapsamayabilir ancak önemli bir kaynak niteliğinde.

Beta yamasının topluluk tarafından yıllardır işaret edilen ve uzun süredir devam eden hatalara önemli sayıda düzeltme getirdiği ifade ediliyor. Pek fazla özel örnek yok ancak mesela Highway 17 seviyesinde bulunan Buggy’nin artık Half-Life 2: Episode 2’den bir “kopyala-yapıştır işi” olmadığı paylaşılıyor.

Ayrıca Half-Life 2’nin kullanıcı arayüzündeki değişiklikler de önemli. Sonunda ultra geniş çözünürlükleri destekleniyor ve arayüz ile göstergeler artık farklı ekran çözünürlüklerine uygun şekilde ölçekleniyor. Kullanıcı arayüzü öğelerinizin varsayılan düzenden biraz farklı boyutlandırılmasını ve konumlandırılmasını tercih ederseniz HUD ve oyun en boy oranı bağımsız olarak değiştirilebiliyor.

Half-Life 2’nin FOV sınırı da 110’a yükseltilmiş ve oyun artık Steam Deck’in özel Linux dağıtımı, SteamOS (ve genel olarak Linux dağıtımları) ile çok daha iyi çalışması gereken Vulkan grafik işleme API’sini destekliyor. Vulkan ayrıca, daha az CPU ağırlıklı olduğu ve genellikle eski API’lere kıyasla üstün çapraz platform desteği sunduğu için bazı oyunlarda performansı artırma potansiyeline sahip.

Half-Life 2’nin beta güncellemesinde sıkıntılar da yok değil. McVicker, yamayı çalıştırırken oyunun bazı mikro takılmalardan olduğunu ve şüphesiz henüz keşfetmediği birkaç başka sorun olduğunu belirtiyor. Yine de bu küçük sorunun (ve diğerlerinin) bir yama ile ortadan kaldırılacağını bekleyebiliriz.

Diğer taraftan Half-Life 2: Episode 3, 15 senedir yayınlanmayı bekliyor.