Anasayfa Haber DaVinci Resolve 17.4 Çıktı

DaVinci Resolve 17.4 Çıktı

DaVinci Resolve 17.4

DaVinci Resolve 17.4 yeni MacBook Pro modellerinde 8K video düzenlemede 5 kat daha fazla hız vadediyor.

Blackmagic Design, profesyonel video düzenleme ve renk düzeltme yazılımı DaVinci Resolve için Apple’ın en yeni M1 Pro ve ‌M1‌ Max çipsetleri için tam destek sağlayan yeni bir güncelleme duyurdu. Böylece DaVinci Resolve 17.4, yeni MacBook Pro modellerinde 5 kata kadar daha hızlı çalışıyor.

DaVinci Resolve, Ağustos ayında Apple’ın 13 inç MacBook Pro, MacBook Air ve Mac mini’de bulunan ‌M1‌ çipseti için bir güncelleme aldı. Bu güncelleme, tamamen elden geçirilmiş bir motor sayesinde ‌M1‌ makinelerine 3 kat hız artışı getirdi. DaVinci Resolve’un en son sürümünün yerel olarak Apple işlemcili Mac’lerde çalışması gerekmese de yeni MacBook Pro modellerindeki daha güçlü çiplerden yararlanmak için optimize edildi.

Optimizasyonlar, Apple’ın ‌M1‌ Pro ve ‌M1‌ Max işlemcili Mac’ler için özel olarak tasarlanmış ProRes kodu için donanım hızlandırma desteğine dayanıyor. Blackmagic, DaVinci Resolve’un yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’da 8K video düzenlerken bile 5 kata kadar daha hızlı çalıştığını söylüyor.

DaVinci Resolve 17.4, Apple’ın yeni çiplerini desteklemenin yanı sıra yeni MacBook Pro modelleri için yerel HDR ve 120Hz video oynatma desteği de ekliyor. Güncelleme ayrıca, yerel Dropbox entegrasyonu, geliştirilmiş bir 3D keyer ve macOS Monterey ile geliştirilmiş uyumluluk da ekliyor.

DaVinci Resolve ve DaVinci Resolve Studio 17.4 güncellemesi, şimdi tüm DaVinci Resolve kullanıcıları için Blackmagic Design web sitesinden indirilebilir durumda. DaVinci Resolve, bireysel kullanıcılar için Mac App Store’dan ücretsiz olarak indirilebilirken gelişmiş grup iş birliği düzenleme paketi olan Resolve Studio’nun fiyatı ise 295 dolar.