Anasayfa Haber Sony, PlayStation PC Markasını Hayata Geçirdi

Sony, PlayStation PC Markasını Hayata Geçirdi

PlayStation PC LLC ortaya çıktı
PlayStation PC LLC ortaya çıktı

Sony, PlayStation PC markasını kullanmaya başladı. Artık bilgisayar tarafına çıkan oyunlar, PlayStation PC adıyla yayınlanacak.

Sony, PC oyunları için yeni bir şeyler peşinde. Yapılan paylaşımlara göre Japon teknoloji devi, yeni bir yayıncı ismini portföyüne ekledi. Geçtiğimiz sürece kadar PC üzerindeki oyunlarını PlayStation Mobile, inc. adıyla yayınlayan şirket, yaptığı güncelleme ile birlikte PC oyunlarına özel yeni bir şirket kurdu. Tüm bu detaylar Steamdb aracılığıyla ortaya çıktı. Buna göre şirketin ismi PlayStation PC LLC olarak kayıtlara geçerken, kuruluş tarihinin de 13 Nisan 2021 günü olduğu görülüyor.

Sony PlayStation oyunları için yeni şirket kurduPlayStation Mobile ismi değişiyor

PlayStation Mobile ismi değişiyor2021 dahil olmak üzere 2022 ve sonrasında gelecek bütün yapımlarda yeni şirketin adını göreceğimiz kesinleşmiş oldu. Örneğin aşağıda yer alan oyun ve DLC’ler yeni şirketin adıyla piyasaya çıkıyor:

PlayStation PC şirketine ait oyunlar
PlayStation PC şirketine ait oyunlar

7 Aralık 2015 tarihinden bu yana gelen yapımların da yeni şirketin altında listelendiğini görüyoruz. Ayrıca eski şirketin Steam’den tamamen silindiğini de belirtelim. Siz Sony’nin bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz?