Anasayfa Haber 2022 Model iMac Pro, M1 Pro ve Max Çipleri İle Gelebilir

2022 Model iMac Pro, M1 Pro ve Max Çipleri İle Gelebilir

2022 iMac Pro

2022 iMac Pro modeli, MacBook Pro ile benzer özellikler taşıyacağa benziyor.

Apple’ın iMac Pro adını taşıyan yeni nesil bir iMac model üzerinde çalıştığı ve 2022 yılında piyasaya sürüleceği öne sürüldü. Dylandkt’e göre cihaz, MacBook Pro modelleri ile duyurulan M1 Pro ve M1 Max çiplerinden gücünü alacak.

Apple’ın yaklaşmakta olan ‌iMac‌’i bu yılın başlarında piyasaya sürülen 24 inçlik ‌iMac‌’ten ayırt etmek için “Pro” adını kullandığı söyleniyor. Dylandkt, ‌M1‌ Pro ve Max çipsetlerini kullanacağından Apple’ın onu “Pro” bir cihaz olarak gördüğünü ve dahili olarak ‌iMac‌ Pro olarak adlandırdığını ifade ediyor.

Sızıntıyı yapan kişi, iMac’in ProMotion teknolojisine sahip 27 inç mini LED ekrana sahip olacağını iddia etse de önceki bazı söylentiler yeni nesil iMac’in daha büyük bir ekrana sahip olacağı yönündeydi. 24 inç ‌iMac‌’in aksine ‌iMac‌ Pro’nun koyu çerçevelere sahip olacağı ve çerçeve boyutunun küçülebileceği de söylentiler arasında. Tasarım açısından, 24 inç iMac, Pro Display XDR’ye benzeyebilir ve Apple görünüşe göre makine için Face ID’yi de test etmiş. Öte yandan, bu onaylanmış bir özellik değil.

Temel model ‌iMac‌, 16 GB bellek ve 512 GB depolama alanına sahip olacak ve tüm modellerde MacBook Pro’ya benzer bir HDMI bağlantı noktası, bir SD kart yuvası ve birkaç USB-C/Thunderbolt bağlantı noktası bulunacak. Ayrıca güç adaptöründe bir Ethernet bağlantı noktası olacağı söyleniyor.

Dylandkt, ‌iMac‌’in 2.000 dolar veya üzerinde bir başlangıç ​​fiyatına sahip olacağını ve 2022’nin ilk yarısında piyasaya sürüleceğini söylüyor. Yaklaşan ‌iMac‌ Pro, mevcut Intel tabanlı 27 inç ‌iMac‌ modellerinin yerini alacak.