Anasayfa Haber iPhone ve Apple Watch Trafik Kazalarını Tespit Edebilecek

iPhone ve Apple Watch Trafik Kazalarını Tespit Edebilecek

iPhone Apple Watch Trafik

Apple, 2022 yılında iPhone ve Apple Watch cihazlarının trafik kazalarını tespit edip acil durum servislerini arama özelliğini sunabilir.

Gelecek yıldan itibaren iPhone ve Apple Watch cihazların bir trafik kazasına karıştığınızı tespit edebileceği ve otomatik olarak acil durum servislerini arayabileceği ileri sürüldü. The Wall Street Journal’ın haberine göre, trafik kazası özelliğinin gelişi şirket belgelerine ve şirkete yakın kaynaklardan edinilen bilgilere dayanıyor.

Bu özellik, çarpma sırasında daha yaygın olarak g-kuvveti olarak bilinen yerçekimi kuvvetindeki ani bir artışı ölçerek kısmen “araba kazalarını meydana geldiği anda tespit etmek” için ivmeölçer gibi iPhone ve Apple Watch sensörlerini kullanacak.

Apple’ın geçen yıl iPhone ve Apple Watch kullanıcıları tarafından anonim olarak paylaşılan verileri toplayarak bu özelliği test ettiğini ve cihazların görünüşe göre 10 milyondan fazla şüpheli araç çarpması tespit ettiğini iddia ediyor. Şüpheli bir çarpışmayla ilişkili bir acil durum çağrısı Apple’a gerçekten bir araba kazası olduğuna dair daha fazla güven verdiğinden, çarpışma algılama algoritmasının doğruluğunu artırmak için 911 çağrı verileri kullanılıyor.

Bu özelliğin, Apple Watch Series 4 ve daha yeni modellerde bulunan ve kullanıcının sert bir düşüş yaşayıp yaşamadığını algılayabilen ve iyi olduklarını belirtmedikleri sürece otomatik olarak acil servisleri arayabilen Düşme Algılama özelliğine benzediğini de not olarak düşelim.

Yine Apple Watch Series 4 ve daha yenisi için antrenman sırasında düşmeleri algılamak için gelişmiş algoritmalar ve yalnızca antrenman sırasında düşme algılamayı etkinleştirme seçeneği sunan watchOS 8.1‘in yayınlandığını da hatırlatalım.