Anasayfa Haber Microsoft CEO’su Satya Nadella, Şirketin Metaverse Vizyonunu Ortaya Koyuyor

Microsoft CEO’su Satya Nadella, Şirketin Metaverse Vizyonunu Ortaya Koyuyor

Microsoft CEO’su Satya Nadella, Metaverse uygulamalarının nasıl çalışacağı ile ilgili bilgi verdi.

Facebook, meta evrenle olan ilişkisini yansıtmak için adını “Meta” olarak değiştirdikten sonra, Microsoft da kurumsal dünyaya odaklanması muhtemel olan kendi sürümünü başlatmaya hazırlanıyor. Microsoft CEO’su Satya Nadella, attığı bir tweet ile insanların dijital avatarlarının işte veya oyun oynarken etkileşime girdiği bir alan olan meta veritabanından bahsetmekte. CEO, aynı tweet’te Microsoft’un kendisini gelişmekte olan sanal dünyaya nasıl entegre etmeyi planladığı gösteren bir video da paylaşmış.

Microsoft CEO’su Satya Nadella yayınladığı videoda, “Dijital ve fiziksel dünyalar bir araya geldikçe, meta veri tabanı olan tamamen yeni bir platform katmanı oluşturuyoruz. Bu katman, bilgisayar verisini gerçek dünyaya, gerçek bir varlığı ise herhangi bir dijital alana getirmemize olanak tanıyor.” diyerek Metaverse uygulamalarından bahsetmiş.

satya nadella

Yayınlanan videoda gördüğümüz üzere artık kullanıcılar yalnızca video konferans yapmakla sınırlı kalmayıp, iş arkadaşları veya oyun arkadaşlarıyla aynı sanal bir odada bulunabilecek. Nadella, Microsoft Teams ile sanal deneyimler için işbirlikçi bir platform olan Mesh’in, kullanıcıların avatarları ile bağlantı kurmasına ve doğrudan Teams’de ortak bir sürükleyici deneyim yaşamasına izin vereceğini belirtmiş.

Videoda bulunan birkaç dijital avatar, MS Teams’in meta veri tabanında nasıl çalıştığını da göstermekte. Bu animasyonlu avatarlar, yapay zeka kullanarak, gerçek sesleri dinleyip bu sesleri taklit edebiliyor. Avatarlar serbestçe hareket edebiliyor ve kolayca yüz yüze konuşmalar yapabiliyor.

Son olarak Mesh uygulamasının, Microsoft 365 ile de entegre edilebileceğini belirtelim. Bu entregrasyon, Microsoft’un meta veri deposuna giriş için daha kurumsal bir görünüm sağlıyor.