Anasayfa Haber İlk OLED Ekranlı MacBook, 2025 Yılında Gelebilir

İlk OLED Ekranlı MacBook, 2025 Yılında Gelebilir

OLED MacBook

Apple, ilk OLED ekranlı MacBook modelini 2025 yılında piyasaya sürebilir.

Apple, daha büyük cihazlarına OLED teknolojisini henüz getirmedi. Öte yandan, üst düzey iPhone serisinde bu ekranlar öne çıkarılıyor. Görünüşe göre, bir sonraki plan MacBook serisini mini LED teknolojisinden OLED’e geçirmek ancak yeni bir habere göre bu biraz zaman alacak.

The Elec’in haberine göre, Apple gelecekteki MacBook modelleri için OLED ekranlar geliştirmek üzere Samsung ile görüşüyor. Samsung, 90 Hz’e kadar yenileme hızı desteğine sahip dizüstü bilgisayarlar için OLED panelleri zaten tanıttı. Bu nedenle teknolojinin var olmadığını varsaymak yanlış olur. Tek sorun, Apple’ın 2021 MacBook Pro‘nun mini-LED ekranlarının 120Hz’e kadar çıkan uyarlanabilir bir yenileme hızını desteklemesi. Bu yüzden Apple’ın aynı yenileme hızını destekleyen OLED paneller arıyor olması mümkün.

Apple, 2025 yılına kadar bir OLED MacBook tanıtmayı planlasa bile, henüz tüm iPad ailesini OLED’e geçirmemişken böyle bir ürünü hayata geçirmek daha da fazla zaman alabilir. Daha önce Apple ve Samsung, iPad Air’e özel bir OLED paneli geliştirmek için görüşmeler yapılırken anlaşmazlığa düşmüştü. Görünüşe göre Apple’ın istediği panel, çift yığınlı OLED yapısına sahip bir paneldi, Samsung ise yalnızca tek yığınlı bir panel geliştirdi.

OLED’li ilk iPad Pro 2023 veya 2024 yılında piyasaya sürülebilir. Ayrıca Apple’ın bir OLED MacBook’u piyasaya sürmeyi düşünmesinden önce piyasaya sürülecek birkaç ürün var. Şimdilik, şirketin mini LED teknolojisine bağlı kalacağına ve bu ekrana sahip olacak bir sonraki ürünün 2022 iMac Pro olacağına dair iddialara bağlı kalmamız gerekiyor gibi gözüküyor.