Anasayfa Haber TestFlight, Mac App Store’a Geldi

TestFlight, Mac App Store’a Geldi

TestFlight Mac App Store

TestFlight uygulama test platformu, Mac App Store ile tüm kullanıcılara açıldı.

Apple, bu yılın başlarında TestFlight uygulama test platformunun macOS’a geleceğini duyurmuştu. Ağustos ayında ise Mac geliştiricileri için TestFlight’ın beta sürümünün yayınlanmasının ardından, bugün TestFlight platformunu tüm kullanıcılar için Mac App Store üzerinde kullanıma sunuldu.

TestFlight ile kullanıcılar iOS, watchOS, tvOS ve artık macOS için uygulamaların beta sürümlerini indirmek ve yüklemek için kaydolabiliyor. Geliştiriciler, uygulama başına 10.000’e kadar beta test kullanıcısını davet edebiliyor ve hatta farklı yapıları aynı anda test etmek için gruplar oluşturabiliyor.

Artık başkalarını Mac uygulamalarınızın beta sürümlerini denemeye davet edebilecek ve yayınlanmadan önce geri bildirim sağlayabileceksiniz. E-posta adreslerini kullanarak veya genel bir bağlantı paylaşarak 10.000’e kadar harici test kullanıcısını davet etmeniz, birden fazla dahili test kullanıcısı grubu oluşturmanız, her biri için derleme erişimini yapılandırmanız ve daha fazlasını yapmanız da mümkün.

macOS için TestFlight beta 3.2 yalnızca Apple Developer web sitesinde mevcutken, Mac destekli ilk resmi sürüm olan TestFlight 3.2.1 herkes tarafından yüklenebilir durumda. TestFlight, App Store’da ücretsiz olarak mevcut. Apple’a göre, uygulama test platformunu kullanmak için iOS 13 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran bir iPhone veya iPad veya macOS Monterey çalıştıran bir Mac gerekiyor.