Anasayfa Video MSI Optix AG321CQR Oyuncu Monitörü İncelemesi

MSI Optix AG321CQR Oyuncu Monitörü İncelemesi

MSI Optix AG321CQR modeli 32 inçlik büyük ve kavisli bir monitör, konsol oyuncuları için özel bir modu da bulunuyor.

MSI Optix AG321CQR modelinde çapraz 80 cm yani 31.5 inç görülebilir ekran alanında 2560×1440 piksel çözünürlük sağlayan bir panel kullanılmış. Tazeleme hızı 165 Hz ile oldukça hızlı. Ayrıca 1 ms MPRT piksel tepki süresi sunuyor.

MSI Optix AG321CQR Fiyatı İçin Tıklayınız

1500R kavis, 1.5 metre çapında daireden bir kesit gibi yuvarlak bir alan demek. Doğal olarak 178 derece görüş açısı sunan VA panel kullanılıyor. Bu panelin özellikle kontrast yani karşıtlık değeri diğer panel türlerine göre ciddi oranda avantajlı: 3000:1. 8 Bit + 2 Bit FRC ile 1.07 milyar renk sunan ekranın renk gamı oldukça zengin. Üstelik yansıma önleyici bir ekran kaplaması da var.

Tasarım Özellikleri

Bağlantı portları DisplayPort 1.2, iki adet HDMI 2.0, USB Type-B ve 3.5 mm olarak sırlanıyor. Yani PC’ye DisplayPort, konsola HDMI üzerinden bağlamak için uygun. DP portu 1440p’de 165 Hz, HDMI ise 144 Hz tazeleme sunabiliyor.

Ayrıca harici bir 19V 3.42A adaptörü var. USB bağlantısı PC’ye yapıldığında MSI yazılımı ile OSD kontrolü sunuyor. Arkasında dairesel MSI Mystic Light RGB ışıklandırma bulunuyor.

Tasarımı güzel, çerçeveleri ince. Kullanımda 5 derece öne, 20 derece arkaya yatabiliyor ve 30 derece sağa, 30 derece sola toplam 60 derece bir çevirme açısı var. 90 mm yükseklik ayarı da bulunuyor.

FreeSync Premium

AMD FreeSync Premium destekli monitör yırtılma ve takılmalara karşı gerekli teknolojiyi sunuyor. AMD değil, NVIDIA ekran kartlarıyla da FreeSync açmak mümkün ancak her oyunda mükemmel çalışması bu şekilde garanti değil. Yine de maliyeti G-Sync’e göre daha düşük ve konsollarda AMD GPU kullanıldığı için hedefe uygun.

MSI’ın ön plana çıkarttığı teknolojilerden biri Night Vision. Karanlık oyunlarda çok karanlık kısımlardaki detayları daha aydınlık gösteriyor. Aslında pek çok yeni oyuncu monitöründe farklı isimlerle benzer teknolojileri görebiliyoruz, çok özel bir ayar değil.
Bu özelliklerin çok monitöre has olması da gerekmiyor.

Örneğin Flicker Free yani titreşimsiz ve düşük mavi ışık özellikleri her ekranda olması gereken teknolojiler. Burada da mevcutlar, parlaklığı kısınca titreşim yapmıyor ve uzun kullanımlar için eski model monitörler kadar insanı yormuyor.

Konsol Modu

Doğal olarak FPS, Racing, RTS, RPG, Reader, Designer ve Cinema gibi önceden ayarlanmış görüntü profilleri de barındırıyor. PC oyuncuları için gereken her şey sunulmuş diyebiliriz. Monitör hızlı, tepkisel, görüntü kalitesi güzel. Ergonomisi de iyi, üstelik çoklu monitör kurulumuna da uygun.

Peki bu konsol modu ne? PS5 gerçekte 1440p ekranları desteklemiyor. Bu yüzden monitör konsola bağlandığında 4K sinyali almaya ve yine 1440p olarak vermeye ayarlanmış. Console Mode ile hem uygun monitörlerde HDR destekleniyor, hem de çözünürlük uyumsuzluğu yaşanmıyor.

Her konsol ve oyun ikilisi de 4K ve yüksek FPS sunamayacağı için bir de 1080p 120 Hz modu var. Konsol ayarlarından yaparsanız bu şekilde de kullanabiliyorsunuz. PS5’te Call of Duty Black Ops Cold War, Destiny 2, Devil May Cry V: Special Edition ve Dirt 5 gibi pek çok oyunda çözünürlük pahasına yüksek tazelemeyle oyun oynamak mümkün.

Özetle MSI yeni monitör serilerinde yaptığı testler ile pek çok konsol oyuncusunun sorunlarına karşı çözüm geliştirmiş. Detaylı bilgiyi ve monitör listelerini burada bulabilirsiniz.

Sonuç Değerlendirmesi

MSI Optix AG321CQR modeli lansman dönemi indirimleriyle 3.880 TL’ye kadar inse de genellikle 4.600 TL fiyata satılıyor. Bu fiyata hem PC, hem de konsol kullanıcıları için yüksek hızlı ve geniş bir ekran tam aranan monitör diyebiliriz. Her boyut ve özellikte sayısız seçeneğin bulunduğu monitör pazarında, MSI Optix AG321CQR modeli konsol modu ile iyi bir pozisyonda bulunuyor.