Anasayfa Haber Windows 11 SE Tanıtıldı! İşte Okullar için Yeni Windows

Windows 11 SE Tanıtıldı! İşte Okullar için Yeni Windows

Microsoft, ilk ve ortaokulları desteklemek için inşa edilen Windows 11 SE işletim sistemini tanıttı.

Windows 11 SE cihazlar arasında, öğrenciler için özel olarak üretilen ve 249 dolardan başlayan yeni Surface Laptop SE ile Intel ve AMD tarafından desteklenen Acer, ASUS, Dell, Dynabook, Fujitsu, HP, JP-IK, Lenovo ve Positivo’dan gelen modeller yer alıyor.

Eğitim Pazarlaması başkan yardımcısı Paige Johnson bir blog yazısında, “Eğitimcilerden daha basit, güvenli ve daha uygun fiyatlı cihazlarda çalışan seçeneklere ihtiyaçları olduğunu duyduk” diyor. “Bu genişletilmiş portföy, öğrenim için mevcut Windows 11 cihazlarımızı tamamlıyor ve okullara Microsoft performansına, güvenliğine ve güvenilirliğine erişimi genişleten bir fiyatla optimum öğrenim deneyimleri sunmak için ihtiyaç duydukları araçlara, içgörülere ve kontrollere sahip olmaları için daha da fazla seçenek sunuyor.”

Microsoft, cihazların çoğunluğunun eğitim satın alma sezonuna paralel olarak bu yıl ve 2022’ye kadar eğitim kanallarından sipariş verilebilmesini bekliyor.

İşte Windows 11 SE

Windows 11 SE

Her ne kadar Microsoft’un eğitim çözümlerinin çoğu herhangi bir cihazda çalışırken, en iyi deneyimler bir Windows PC’de bir araya geliyor. Şirket, Windows 11 ile öğrenciler ve öğretmenler için her zamankinden daha fazla performans, seçenek ve esneklik sunmayı amaçlıyor. Windows 11 SE, öğrenim için mevcut Windows 11 cihazları tamamlayacak ve öğrenciler için basit, dikkat dağıtmayan bir ortama ihtiyaç duyan öğretmenlerden gelen geri bildirimlere göre hazırlanmış.  İşletim sistemi bu bağlamda güvenli, dağıtımı kolay ve bir okul yılının değişen koşullarında tüm gün en iyi performansı gösterecek şekilde tasarlanmış. En azından Microsoft’un iddiası bu.

Windows 11 SE, hem çevrimiçi hem de çevrimdışı özellikleri destekleyen Microsoft 365 uygulamaları da dahil olmak üzere en çok kullanılan eğitim deneyimleri için optimize edilmiş. ABD’de, 16 milyondan fazla K-12 devlet okulu öğrencisinin okul dışında kalıcı internet erişimi yok 1 . Bu, 2022’de öngörülen devlet okulu öğrenci nüfusunun yaklaşık üçte biri 2. Microsoft, erişim eksikliğinin bu çocuklar için öğrenmeyi sınırlamaması gerektiğine inanıyor. Bu bağlamda Word, PowerPoint, Excel, OneNote ve OneDrive dahil olmak üzere Microsoft Office uygulamaları, Microsoft 365 lisansının bir parçası olarak Windows 11 SE cihazlarda çevrimdışı olarak kullanılabilecek. OneDrive, öğrencilerin çevrimdışı olduklarında erişebilmeleri için dosyaları her cihazda yerel olarak depolayacak. İnternet erişimiyle okula döndüklerinde Windows 11 SE, çevrimdışı değişiklikleri otomatik olarak eşitleyecek.

Windows 11 SE ayrıca web tabanlı öğrenme uygulamaları için geniş destekle birlikte geliyor. Microsoft Edge ile popüler uzantılar ve diğer web tabanlı araçlar da uyumlu çalışıyor. Microsoft Edge ayrıca Immersive Reader gibi yerleşik araçları doğrudan tarayıcıya getirerek internet içeriğini daha fazla öğrenci için erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Windows 11 SE, Zoom ve Chrome dahil üçüncü taraf uygulamalarını da destekliyor. Microsoft ayrıca sınav, erişilebilirlik, içerik filtreleme ve sınıf düzenleme uygulamalarını içerecek şekilde üçüncü taraf uygulama desteğini genişletmeye de devam edeceğini belirtiyor.

BT yöneticileri için Windows Autopilot, el değmeden cihaz dağıtımı sağlarken Intune for Education, BT yöneticisinin Windows 11 SE cihazlarını kutudan çıkar çıkmaz her yerden dağıtmasına ve yönetmesine olanak tanıyan basit ve güvenli bir bulut yönetimi çözümü sunuyor. Bulut üzerinden yönetildiğinde, cihazlar her zaman güncel kalıyor. Kesintileri en aza indirmek için Eğitim için Intune’da ayarlanan ilkeler aracılığıyla sessizce, otomatik olarak ve sınıf dışında güncellenirken en son güvenlik ve güvenilirlik güncellemeleri sunulmuş oluyor. Eğitim için Intune ayrıca BT yöneticilerinin doğru uygulamaları ve ilkeleri her öğrenci cihazına güvenli bir şekilde teslim etmesine olanak tanıyacak. Cihazın ve öğrencilerin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için yalnızca BT yöneticileri uygulama ve hizmetleri doğrudan cihaza inidirip yükleyebilecek.

Microsoft Surface Laptop SE de Tanıtıldı

Windows 11 SE Laptop

Windows 11 SE’yi hayata geçirmek için tasarlanan Surface Laptop SE, 249$ fiyatıyla şimdiye kadarki en uygun fiyatlı Surface PC. 11,6” ekranı, öne bakan 720p HD kamerası ve stereo hoparlörleri ile özellikle ilk ve ortaokul öğrencileri için yapılmış ilk Surface modeli. Güç yönetiminden en iyi şekilde yararlanmak için UEFI kodu gibi ayrıntılar elden geçirilmiş ve Surface Laptop SE bu sayede tipik kullanımda 16 saate kadar pil ömrü sağlayabiliyor4.

Surface Laptop SE, ürün portföyünün geri kalanıyla aynı yüksek kaliteli yazma deneyimini sunmayı amaçlıyor ancak BT yöneticileri için de yeni onarılabilirlik düzeyleri sunuyor. Bu, ekran, pil, klavye ve hatta anakart gibi hayati bileşenlerin yerinde kolayca onarılabileceği ve BT yöneticileri ve okullar için zamandan ve paradan tasarruf edilebileceği anlamına geliyor 3.

Uzaktan öğrenmeye hızlı geçiş, önemli olduğu yerde birinci sınıf deneyimler sunan ürünlere duyulan ihtiyacı gösterdi. Microsoft, yüksek kaliteli video konferanları mümkün kılmak ve öğrencilerin etkileşim kurmasını, işbirliği yapmasını ve bilgileri net bir şekilde özümsemesini sağlamak için yüksek çözünürlüklü bir kamera ve gelişmiş yüz farkındalığı oluşturmuş. Şirket daha da ileri giderek, Surface’ın sınıfının en iyisi yazma deneyimini bu yeni düşük fiyata getirmiş ve videoda not alırken dikkat dağıtıcı unsurları sınırlamak için tuşların sesini özel olarak ayarlamış. Şirket, Surface Laptop SE’nin farklı çevre koşullarında çalışmasını sağlamak için çalışma sıcaklığını da ayarlayıp ve optimize etmiş. Sınıfın ihtiyaçlarını karşılamak için Surface Laptop SE’de her ayrıntı düşünülmüş.

Surface Laptop SE, şu anda sınıflarda görülen Surface Go 3 ve Surface Laptop Go gibi diğer Surface ürünlerine katılıyor. 249,99 ABD doları tutarındaki yeni giriş fiyatı, Windows 11 SE’nin zenginliği ve Microsoft 365 gibi Microsoft hizmetleriyle Surface Laptop SE, öğrencilerle öğrenim arasına girebilecek engelleri daha da ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Kapsayıcı ve erişilebilir öğrenme

Her öğrenci, zamanlarını en önemli şeylere odaklamak için içgörülerle güçlendirilmiş eğitimciler tarafından desteklenen öğrenmeye tam olarak katılma şansına sahip olmalı. Microsoft da daha ilgi çekici, işbirliğine dayalı ve erişilebilir öğrenmeyi desteklemek için eğitim çözümlerini geliştiriyor. Şirket; Analitik, erişilebilirlik araçları ve çeviri gibi yetenekleri doğrudan platformlarında sunuyor ve bunları ekosistem için de kullanılabilir hale getiriyor.

Education Insights, öğretmenlerin zamanlarını ihtiyaçların en fazla olduğu yerlere odaklamalarına ve öğrencilerin nasıl performans gösterdiğine dair daha bütünsel bir görüş elde etmelerine yardımcı olmak için eğitimcilere öğrenci katılımı, ödev performansı ve duygusal esenlik hakkında gerçek zamanlı analizler sağlayan bir uygulama. Tam Ekran Okuyucu, okuma güçlüğü çeken tüm öğrenciler için dijital içeriğin okunmasını ve anlaşılmasını kolaylaştırmak için Microsoft 365’te yerleşik olarak bulunuyor. İkinci dil öğrenenlerin sınıfa tam olarak katılabilmeleri için gerçek zamanlı çeviri ve yan yana not alma ile yardımcı olmak için Microsoft Translator, Microsoft Teams’e yerleştirilmiş durumda. Tüm bu özellikleri ve daha fazlasını ve ayrıca büyüyen bir ortak uygulamaları kataloğunu Microsoft Teams’de bir araya getirerek, günümüzün karma sınıfının kalbinde işbirliği için dinamik bir dijital merkez ve birleşik platform oluşturmak amaçlanıyor.

Pandemi, eğitimcilerin ve öğrencilerin karşı karşıya olduğu süregelen ihtiyaçları ve zorlukları keskin bir şekilde odak noktasına getirdi. Uzaktan eğitime geçiş, teknoloji seçiminin önemli olduğunu açıkça ortaya koydu. Doğru teknoloji araçları, her öğrencinin içeriğe, uzmanlara ve başarılı olmalarını sağlayacak deneyimlere erişmesini sağlamaya yardımcı oluyor. Microsoft, her öğrencinin daha fazlasını başarması için eğitim kuruluşlarını desteklemekte kararlı olduğunu belirtiyor ve bu yolculukta eğitimcilerle ortak olmaktan heyecan duyduğunu dile getiriyor.

  1. final_-_what_it_will_take_to_permanently_close_the_k-12_digital_divide_vjan26_1.pdf (commonsensemedia.org)
  2. Enrollment and percentage distribution of enrollment in public elementary and secondary schools, by race/ethnicity and level of education: Fall 1999 through fall 2029
  3. “Bileşenler, müşteri self servisi (ticari yedek parça olarak), Yetkili Servis Sağlayıcılar (bazı pazarlarda mevcuttur) veya Microsoft tarafından değiştirilebilir. Tüm değiştirilebilir bileşenlere, Microsoft tarafından sağlanan bir servis kılavuzu izlenerek uzman bir teknisyen tarafından servis yapılmalıdır. Cihaz ve bileşenler ABD, İngiltere, Japonya, Kanada’da satışa sunulacak. Çoğu bileşen, piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra ticari yedek parça olarak veya Yetkili Servis Sağlayıcılar için satışa sunulacak. Bazı bileşenlerin (anakart ve pil gibi) ticari yedek olarak kullanılabilirlik tarihi veya Yetkili Servis Sağlayıcı tarafından onarım değişiklik gösterebilir.”
  4. Test, Kasım 2021’de ön üretim yazılımı ve ön üretim Gemini Lake yenileme N4020 cihazı kullanılarak Microsoft tarafından gerçekleştirildi. Test, aktif kullanım ve uyku durumunun bir karışımı ile tam pil deşarjından oluşuyordu. Aktif kullanım bölümü (1) birden çok açık sekme üzerinden sekiz popüler web sitesine erişen bir web tarama testi, (2) Microsoft Word, PowerPoint, Excel ve Outlook Web kullanan bir üretkenlik testi ve (3) cihazla geçirilen zamanın bir bölümünden oluşur. boşta uygulamalar ile kullanımda. Otomatik Parlaklık ve Uyarlanabilir Renk devre dışı bırakılarak ekran parlaklığının 150 nit olarak ayarlanması dışında tüm ayarlar varsayılandı. Wi-Fi bir ağa bağlandı. Windows 11 SE 22000 ile test edilmiştir.