Anasayfa Haber Clubhouse, Replay ile Kayıt Özelliği Sunmaya Başladı

Clubhouse, Replay ile Kayıt Özelliği Sunmaya Başladı

Clubhouse Replay

Clubhouse, Replay adını verdiği özellik ile sohbetlerin kaydedilmesine olanak sağlayacak.

Clubhouse, kullanıcıların sesli sohbeti kaydetmeyi ve ardından bir kulübe veya profile kaydetmeyi seçebilecekleri Replay adlı yeni bir özelliği duyurdu. Kayıtlar, birinin podcast veya TikTok müziği olarak kullanmak istemesi durumunda harici olarak da indirilebilir ve paylaşılabilir durumda.

Replay ayrıca, sohbet moderatörlerinin bir konuşma sırasında farklı sitelere bağlantı vermelerini sağlayan yeni bir özellik olan sabitlenmiş bağlantıları da destekliyor. Bu bağlantılar daha sonra kaydı dinleyenler için de tamamen etkileşimli kalacak.

Kaydedilmiş bir konuşmayı dinleyenler bir sonraki konuşmacıya geçebilecek, duraklatabilecek, çalabilecek veya 30 saniyelik bir klip çekebilecek. Ek olarak kaydı 1.5 veya 2x hızda da dinlemek mümkün. Bu arada içerik oluşturucular tekrarlarını kimlerin dinlediğini de görebilecek. Yine içerik oluşturucular, hem canlı hem de kaydedilmiş olarak toplam kaç kişinin odayı dinlediğini görmek için bir “toplam oda sayısı”na sahip olabilecek. Önümüzdeki haftadan itibaren tekrarlar, Clubhouse’un arama içeren keşif sayfalarında görünecek.

Replay özelliği canlı bir ses etkinliğini yakalamaya vakti olmayanlar için oldukça faydalı olacak. Clubhouse, Twitter Spaces ve Facebook Canlı Ses Odaları ile daha fazla rekabete girdikçe, kendisini rakiplerinden farklı kılmak için muhtemelen daha fazla özelliğe ihtiyaç duyacak.

Diğer taraftan Clubhouse, Clips adını verdiği bir özellik üzerinde de çalışıyor.