Anasayfa Haber Discord, Forza Horizon 5’in Çökmesine Neden Oluyor

Discord, Forza Horizon 5’in Çökmesine Neden Oluyor

Forza Horizon 5 çıkış tarihi

Reddit’teki bazı kullanıcıların belirttiğine göre, Discord ekran paylaşımı özelliği, Forza Horizon 5’in çökmesine neden oluyor.

Forza serisinin yeni oyunu Forza Horizon 5, nihayet çıkışını gerçekleştirdi. Her ne kadar inceleme puanları bir hayli yüksek olsa da, oyunun PC sürümünün sorunlu olduğu ve çok fazla PC’de oyunun çöktüğü belirtiliyor. PC Gamer’ın haberine göre, oyunun çökmesine neden olan şeylerden biri de Discord uygulaması.

Reddit‘teki bazı kullanıcıların paylaştığı bilgilere göre, Discord’da ekran paylaşımı yapmak, oyunun hem Steam sürümünün hem de Microsoft Store sürümünün bozulmasına neden oluyor. Bununla birlikte ilginç bir şekilde Discord, Forza Horizon 5’in destek sayfalarından birinde oyunun çökmesine neden olan bir yazılım olarak listeleniyor, ancak bu sayfada çökme problemine tam olarak neyin neden olduğu belirtilmemiş.

Birçok oyuncu, Discord’da ekran paylaşımına başlar başlamaz oyunun kendi kendine kapandığını ve oyunu yeniden başlatmaları gerektiğini söylüyor. Bazı oyuncular ise oyunun kendisini yayımlamaya çalışmak yerine Discord’un masaüstü ekran yakalama ayarını kullanmayı tavsiye ediyor, ancak bu şekilde de oyunun sesi paylaşılmıyor. Başka bir kesim oyuncu grubu da oyunun çökmesini önlemek için Discord’un beta sürümünü (Discord Canary) denemeyi önermiş. Bir Reddit kullanıcısı, PC’nin ses ayarlarını değiştirmeyi de içeren bir dizi adımı uygulayıp sesli masaüstü yakalama yöntemini kullanarak oyunun nasıl yayımlanabileceğini ayrıntılı olarak anlattı ve birkaç kişi de bu yöntemin işe yaradığını belirtti.

Forza Horizon 5’in destek sayfasındaki bilinen sorunlar listesinde MSI Afterburner, OBS ve XSplit gibi programlar da yer alıyor. Bununla birlikte Discord’un Go Live özelliği de muhtemelen diğer yazılımların karşılaştığı sorunlarla karşılaşıyor. Ayrıca bazı kullanıcılar, 2018 yılında çıkış yapan Forza Horizon 4‘ün de Discord ile aynı sorunları yaşadığına dikkat çekti. Ancak Microsoft, henüz oyunun çökmesine neden olan Discord ekran paylaşımıyla ilgili haberleri henüz doğrulamadı.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version