Anasayfa Haber Google Haritalar iOS Sürümü İçin Karanlık Mod Geldi

Google Haritalar iOS Sürümü İçin Karanlık Mod Geldi

Google Haritalar iOS Karanlık Mod

iOS için Google Haritalar uygulaması beklenen karanlık mod desteğini aldı.

Google, Ağustos ayında iOS için Haritalar uygulamasının yakında karanlık mod seçeceğini sunacağını duyurmuştu. Öte yandan özellik, Eylül ayının başında tam olarak kullanıma sunulmasına rağmen biraz gecikmeli olarak herkese ulaşmaya başladı. The Verge ise özelliğin geldiğini ilk fak eden oldu. Peki, Haritalar iOS sürümünde karanlık mod nasıl aktifleştirilebiliyor?

iOS Google Haritalar uygulamasında koyu modu, profil resminizi (uygulamada sağ üstte) tıklayıp menüden “Ayarlar”ı ve ardından Haritaları Kullanma bölümünden “Koyu Mod” seçerek etkinleştirebilirsiniz. Burada kullanılabilir üç seçenek yer alıyor. Bunlar; iOS’ta genel olarak neyi etkinleştirdiğinize bağlı olarak karanlık modu otomatik olarak açan veya kapatan Açık, Kapalı ve Cihaz ayarı temel alınıyor.

Android kullanıcıları içinse benzer bir özellik yılın başlarında kullanıma sunuldu, Öte yandan, bunu etkinleştirme yolu iOS’tan biraz farklı. Burada profil resminize, ardından “Ayarlar”a dokunmanız, ardından “Tema”yı seçmeniz ve iOS ile aynı üç seçenek arasından seçim yapmanız gerekiyor.