Anasayfa Mobil iPhone 13 Pro Max İncelemesi (Video)

iPhone 13 Pro Max İncelemesi (Video)

iphone 13 pro max

iPhone 13 Pro Max inceleme videomuzla beraber Apple’ın en yeni akıllı telefon serisindeki en yüksek donanımlı modeli derinlemesine inceliyoruz.

iPhone 13 Pro Max Ekranı

iPhone 13, özellikleri ile serinin en üst modeli olarak karşımıza çıkarken sernini en altındda artık iPhone 13 Mini mevcut. 6.7 inç Super Retina XDR OLED ekrana sahip olan iPhone 13 Pro Max, HDR10 ve Dolby Vision desteğine ve ProMotion 120 Hz tazeleme oranına sahip. Ekranın çizilmeye dayanıklı seramik cam ve oleofobik kaplama ile korunduğunu da belirtelim. Ekran çentiği de artık eskiye nazaran yüzde 20 daha küçük boyutta.

iPhone 13 Pro Max Kamera Özellikleri

iPhone 13 Pro Max tamamen yeni telefoto, ultra geniş ve geniş olmak üzere üçlü bir kamera siistemine sahip. Yeni 77mm telefoto kamera ile 3x optik yakınlaştırma sağlanabiliyor. 2 cm mesafeden makro çekim yapabiliyor ve tüm kameralarla gece modunu kullanabiliyorsunuz. Fotoğraf Stilleri, kişisel tercihlerinizi gerçek zamanlı düzenlemelere dönüştürüyor. Çekimden önce seçebileceğiniz dört varsayılan stil Bulunuyor. Bunlar zengin kontrast, canlı, vb. Ardından tonu ve sıcaklığı daha da özelleştirebiliyorsunuz. Stiller, sahneler ve konu türleri arasında çalışıyor ve her seferinde tanımlamanız da gerekmiyor.

Video tarafında ise tamamen Sinematik Mod harika çekimler yapılmasına ve odağın gerçek zamanlı olarak değiştirilmesine olanak sağlıyor. iOS 15.1 ile gelen ProRes özelliği ise detay açısından zengin, daha fazla bilgi barındıran ve kolay işlenebilen videolar oluşturmanıza yardımcı oluyor. ProRes ile doğrudan kamera uygulamasında 4K ve 30 FPS’ye kadar kayıt yapılabiliyor. ProRes tarafında seçtiğiniz depolama kapasitesine dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü 128GB gibi düşük seçeneklere yönelirseniz çözünürlük tarafında belli kısıtlamalar yapılabiliyor.

Depolama seçenekleri arasında ise 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB yer alıyor. Batarya süresi ise iPhone 12 Pro’dan 2.5 saat daha uzun. Bunun etkisini özellikle yoğun kullanımlarda aldığınız yüksek ekran sürelerinde görebiliyorsunuz.

iPhone 13 Pro Max Türkiye Fiyatı

iPhone 13 Pro ve Pro Max Ekran boyutu, batarya kapasitesi dışında tamamen aynı özelliklere sahip iki telefon. Burada seçiminizi ergonomi, pil süresi ve ekran boyutu gibi tercihler üzerinden yapmanız gerekiyor.

  • 6.1″ iPhone 13 Pro 128 GB: 15.999 TL
  • 6.7″ iPhone 13 Pro Max 128 GB: 17.999 TL
  • Bizim incelediğimiz iPhone 13 Pro Max 1 TB ise 22.999 TL’lik satış fiyatına sahip.