Anasayfa Haber Son Büyük Windows 10 Güncellemesi Yaklaşıyor: 21H2

Son Büyük Windows 10 Güncellemesi Yaklaşıyor: 21H2

Windows 10 sürücü

Windows 10 21H2 Kasım güncellemesi Önizleme kanalına taşındı ve yakında kullanıma sunulacak.

Microsoft, birkaç aydır Insider’lar ile birlikte Windows 10 Kasım 2021 Güncellemesi üzerinde çalışıyordu. Bir sonraki ve son Windows 10 özellik güncellemesi, şimdi aktif geliştirme sürecinden Sürüm Önizleme (Release Preview) kanalına taşındı.

Yeni Windows 10 21H2 güncellemesinin bu ay içinde genel olarak kullanıma sunulmasını bekliyoruz. 21H2 belirttiğimiz gibi Windows 10’un en son büyük güncellemesi olacak ve Microsoft’un desteği devam edecek. Bu noktada önümüzdeki süreçte daha çok hata düzeltmeleri ve güvenlik güncelleştirmeleri göreceğiz.

Eğer yaklaşan güncellemeyi yüklemek istiyorsanız, makinelerinizi şimdiden Windows 10 Mayıs 2021 Güncelleştirmesi, yani 21H1 sürümüne yükseltebilirsiniz. 21H1 Mayıs ayında yayınlanmıştı ve sonrasında Windows 10 için bazı geliştirmeler yapıldı.

Yeni özellik güncellemesi yayınlandığında, Microsoft önceki sürümü indirme seçeneğini kaldıracak, bu nedenle yükseltmeyi hemen yapmak istemeseniz bile en azından 21H1 sürümünün bir kopyasını indirebilirsiniz. Daha eski bir sürümdeyseniz Windows Update aracılığıyla 21H1 sürümüne yükseltmeyi seçebilir veya ISO dosyalarını kullanarak temiz bir yükleme yapabilirsiniz.