Anasayfa Haber Amazon Prime Video, Kısa Video Klipleri Paylaşmaya İzin Verecek

Amazon Prime Video, Kısa Video Klipleri Paylaşmaya İzin Verecek

Amazon Prime Video, 30 saniyelik video kliplerini sosyal medyada paylaşmaya olanak tanıyor.

Video akış hizmetleri, ekran görüntüsü almaya izin vermemek, yalnızca indirilen içeriği belirli bir süre depolamaya izin vermek gibi kısıtlamalar getirmesiyle ünlü. Ancak Amazon, seçkin Prime Video içeriklerinin kısa video kliplerini başkalarıyla paylaşmaya izin vereceğinden, farklı bir örnek oluşturmak istiyor gibi gözüküyor.

Şirket, Perşembe günü Prime Video iOS uygulamasına yeni bir video paylaşım özelliği eklediğini ve kullanıcıların en sevdikleri programlardan 30 saniyelik video klipleri paylaşmalarına olanak tanıdığını duyurdu.

Kullanıcılar, Prime Video uygulamasında bir şov izlerken, sol alt köşedeki arama çubuğunun üzerine yeni bir “Klibi Paylaş” düğmesi görecek. Düğmeye basıldığında, gösteri duraklatılacak ve izlenilen videonun 30 saniyelik bir klibi oluşturulacak. Kullanıcılar buradan, paylaşmak istedikleri sahneyi içermesi için klibin uzunluğunu ayarlayarak veya ileri veya geri hareket ettirerek ince ayar yapabilecek. Tüm bu işlemlerin ardından alınan klip Instagram, Facebook, Twitter, iMessage, WhatsApp ve Messenger aracılığı ile paylaşılabilecek.

AmazonVideoKlip

Amazon yenilik ile ilgili hazırladığı bir blog yazısında, “Hiçbir sahneden bu kadar etkilendiniz mi? Hiçbir aksiyon sahnesinden çok etkilendiniz ya da bir şakaya o kadar çok güldünüz ve onu biriyle paylaşmak için sabırsızlandınız mı? Artık en sevdiğiniz Amazon Original serisinden sahneleri doğrudan telefonunuzdan gönderebilirsiniz.” diyerek özellikten bahsetmiş.

Son olarak bir Amazon sözcüsünün The Verge’e yaptığı açıklama ile yeni özelliğin yalnızca iOS’ta kullanılabildiğini söylediğini belirtelim. Şirketin yeni özelliği Android uygulamasına da getirip getirmeyeceği konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version