Anasayfa Haber Instagram Reels için Metinden Konuşma ve Ses Efektleri Duyuruldu

Instagram Reels için Metinden Konuşma ve Ses Efektleri Duyuruldu

Instagram Reels Metinden Konuşmaya

Instagram Reels videoları için metinden konuşmaya ve ses efektleri olmak üzere iki yeni ses özelliği yayınlandı.

Instagram, Reels adlı kısa biçimli video formatını başlatarak TikTok kullanıcılarını platformuna çekmeye hedeflemişti. Şirket şimdi ise Reels kullanmakta tereddüt edenlere odaklanarak TikTok’ta zaten oldukça popüler olan iki özelliği tanıttı. Instagram Reels artık videolar için robotik bir seslendirme sağlayan metinden konuşma özelliği ve ses efektleri ile birlikte geliyor.

Özellik, bir kullanıcı videoları için metin yazdığında, ekranın sol alt köşesindeki Metin balonunun içinde yer alan özelliğe erişerek artık otomatik olarak oluşturulmuş bir sesi yüksek sesle okuyabilecek. Daha sonra kullanıcıların videolarını yayınlamadan önce mevcut iki ses seçeneği arasında seçim yapmaları gerekiyor.

Metinden konuşma özelliğine ek olarak Instagram, Reels için ses efektleri de kullanıma sunuldu. Bu özellikle, içerik oluşturucular seslerini uygun gördükleri şekilde değiştirebilecek ve mevcut çeşitli seçenekler arasından seçim yapabilecek. Yani kullanıcılar seslerini biraz helyum solumuş gibi veya bir dev gibi ses çıkaracak şekilde değiştirebilecek. Ayrıca bir spiker, robot veya vokalist gibi ses efektlerini seçmek mümkün. 

Instagram, her iki ses aracını da kullanıma sunmuş durumda. Bu arada özellikleri kullanmak için uygulamanızı en son sürüme güncellemeyi de unutmayın.