Anasayfa Haber Geniatech, 4K Destekli Raspberry Pi Alternatifini Tanıttı

Geniatech, 4K Destekli Raspberry Pi Alternatifini Tanıttı

Düşük maliyetle küçük işlerin üstesinden gelebilecek mini form faktörlü sistemler yayılıyor ve Raspberry Pi için yeni alternatifler geliyor.

Geniatech, Raspberry Pi form faktöründe iki yeni mini sistem piyasaya sundu. Amlogic işlemcilerle donatılan XPI-S905X2 ve XPI-S905X3, CNX Software tarafından tespit edildiği gibi 4K video oynatma özelliğiyle geliyor.

Kartlarda seçtiğiniz modele bağlı olarak dört çekirdekli Cortex A53 ve A55 CPU’lar ile bir Mali G31 MP2 GPU yer almış. Bellek tarafında 1 GB ve 2 GB arasında bir seçim yapılabiliyor. Depolama gereksinimleri ise 32 GB’a kadar eMMC flash veya bir Micro SD yuvası ile sağlanıyor.

Mini PC’ler 85 x 56 mm boyutuyla Raspberry Pi 3’e çok benzer. Yine bağlantı portları da benzer yapıdayken tek bir HDMI çıkışı, üç USB 2.0 bağlantı noktası ve tek bir USB 3.0 (mikro-USB) konumlandırılmış. Wi-Fi ve Bluetooth’u isteğe bağlı olarak tercih etmek mümkün veya yerleşik gigabit Ethernet RJ45’i kullanabilirsiniz.

Tüm yeni cihazlar VP9 Profile 2, HEVC MP-10, ACS2-P2 ve H.264 AVC formatlarında 4K60 video oynatabilirken, en güçlüleri (S905X4 yonga setine sahip) AV1’i de 4K120’de işleyebiliyor.

Kutuda bir güç adaptörü ve pasif soğutma kanadı mevcut. Geniatech’in mini form faktörlü kartları işletim sistemi olarak Android 9 kullanıyor, ancak Linux kurmak ve çalıştırmak mümkün. Kartlar sınırlı miktarlarda olmak üzere Geniatech mağazasından satışa sunuldu.