Anasayfa Haber Instagram, Kimlik Doğrulama için Selfie Videosu Çekilmesini İsteyecek

Instagram, Kimlik Doğrulama için Selfie Videosu Çekilmesini İsteyecek

instagram selfie video kimlik doğrulama

Sosyal medya platformu Instagram, kimlik doğrulama için yeni bir yöntem üzerinde çalışıyor.

Sahte profiller ve spam gönderiler, Instagram ve diğer tüm sosyal medya mecralarının baş ağrısı durumunda. Bu tarz spam ve sahte hesapları sınırlamak isteyen Instagram, artık kullanıcıların kimliklerini doğrulamak için video özçekim çekmelerini isteyecek.

Şirket, sosyal medya uzmanı Matt Navarra’nın ortaya çıkardığı kullanıcı kimliği doğrulama sistemi için selfie video yöntemini kullanmaya başladı. Çatı şirket olan Meta (Facebook), yüklenen selfie videoların Instagram üzerinde paylaşılmayacağını, biyometrik veri toplamayacağını ve yüz tanıma teknolojisi için kullanılmayacağını taahhüt ediyor. Sistem sadece kişinin doğru kişi olup olmadığını çeşitli algoritmalar ile test ederek bir sonuca varmak için kullanacak.

Video özçekim doğrulama yöntemi, Instagram’ın bir süredir üzerinde çalıştığı bir durum. Özellik ilk olarak Ağustos ayında karşımıza çıkmıştı ancak birçok teknik sorun sebebiyle ertelenmişti.

Ayrıca yeni özelliğin yalnızca yeni oluşturulan hesaplar için geçerli olacağı ve video yerine farklı açılardan birkaç selfie fotoğrafı eklenmesi ile de doğrulama sürecinin işleyeceği belirtilmiş.

Peki sürekli biyometrik veri toplaması sebebiyle eleştirilen Meta’ya (Facebook) siz güveniyor musunuz? Konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyoruz.