Anasayfa Haber Safari için 120 Hz Desteği Geliyor

Safari için 120 Hz Desteği Geliyor

Safari 120 Hz

Safari Teknoloji Ön İzlemesi 135 sürümü ProMotion ekranlarda 120 Hz animasyon desteği sunuyor.

Apple tarafından 2021 model MacBook Pro sahiplerini yakından ilgilendirecek bir Safari Teknoloji Ön İzlemesi güncellemesi yayınlandı. Güncelleme ile Safari, ProMotion ekranlarda 120 Hz kaydırma desteği kazanıyor. Bu güncellemenin kullanıcıların Safari’de web sayfalarını kaydırmanın yüksek yenileme hızına sahip bir ekranla bile düzgün görünmediğinden şikayet etmesinden sonra geldiğini de belirtmek gerekiyor.

Safari Teknoloji Ön İzlemesi‘nin 135 sürümü, yeni MacBook Pro’da her şeyin daha pürüzsüz görünmesini sağlayacak 120 Hz kaydırma animasyonları desteğiyle birlikte geliyor. Apple nedendir bilinmez yerel uygulamalarında tam 120 Hz desteği olmadan macOS Monterey‘i piyasaya sürdü. ProMotion, 2021 MacBook Pro’nun ana satış noktalarından biriyken neden böyle bir şey yapıldığı tabii ki merak konusu.

120 Hz desteğine ek olarak, sürüm 135 çeşitli diğer geliştirmeler ve yeni özelliklerle birlikte geliyor. Bunlar arasında vurgu rengi, yavaş görüntü yükleme, 120 Hz’de yumuşak kaydırma animasyonları, requestVideoFrameCallback API’si ve küçük svw/svh, büyük lvw/lvh ve dinamik dvw/dvh dahil olmak üzere yeni görüntü alanı birimleri yer alıyor.

Ne yazık ki, Safari Teknoloji Ön İzlemesi geliştiriciler için deneysel bir sürüm olduğundan, Safari’nin yerel macOS sürümünün tam ProMotion desteğiyle güncellenmesi biraz zaman alacaktır.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version