Anasayfa Haber DDR5 Fiyatları Üretim Sorunları Nedeniyle Artabilir

DDR5 Fiyatları Üretim Sorunları Nedeniyle Artabilir

DDR5 belleklerin stoklarda kalmamasının nedeni ortaya çıktı: PMIC yongası ve üretim sorunları.

Elektronik bileşen tedarikçisi 12chip‘e göre DDR5 bellekler yakında şu anda olduğundan daha pahalı hale gelebilir. Dünya çapındaki yarı iletken üreticileri lojistik ve bileşen kıtlığı ile boğuşurken DRAM pazarı şimdiye kadar pek fazla zarar görmedi.

DRAM üretimi, son nesil DDR5 standardına dayansa bile öncü teknolojilerde değil, daha eski ve olgun teknolojilerle (14nm gibi) yapılıyor. 12chip’e göre üreticiler, talebi karşılamak için DRAM üretimlerini bu eski teknikle ölçeklendirmekte sorun yaşamıyorlar.

Öte taraftan DDR5 RAM’ler, DDR4’te bulunmayan entegre Güç Yönetimi Tümleşik Devre (PMIC) yongaları ile birlikte geliyor. Kaynağa göre bu PMIC çipleri mevcut lojistik sorunlardan etkileniyor ve DDR5 bellekleri olumsuz etkileyebilir.

Şu anda PMIC siparişlerinin teslim sürelerinin 35 hafta olduğu tahmin ediliyor. Bu da sistem montajcılarına ve DRAM üreticilerine ek yük getirirken tedarik zinciri boyunca gecikmeler ve darboğazlar yaratıyor.

Ek olarak, DDR5 için PMIC yongalarının eşdeğer DDR4 güç yönetimi çözümlerinden on kat daha pahalı olması gelecekteki bellek fiyatları için pek hayra alamet değil. Bu durum devam ederse bozulan arz/talep oranı nedeniyle DDR5 modülleri için daha yüksek fiyatlara satılabilir.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version