Anasayfa Haber Alder Lake, PS3 Emülatöründe Yüksek Performans Sunuyor

Alder Lake, PS3 Emülatöründe Yüksek Performans Sunuyor

PC için PlayStation 3 emülatörü olan RPCS3’ün geliştiricisi, 12. nesil Alder Lake işlemcilerin açık ara en iyi performansı sunduğunu vurguladı.

Intel tarafından piyasaya sürülen yeni Alder Lake CPU’lar, geliştiricisinin de açıkça belirttiği gibi PlayStation 3 emülatörü RPCS3’te üstün performans sunuyor. Alder Lake işlemciler, oyun performansı açısından liderlik tacını AMD’den geri almıştı ve bu farklı alanlarda da kendini hissettiriyor.

RPCS3’ün arkasındaki ekip, en yüksek performansı elde etmek için verimlilik odaklı Gracemont (E-core) çekirdeklerini devre dışı bırakmanızı öneriyor. Alder Lake CPU’larının olduğu gibi çalışmasını sağlamak için herhangi bir plan olup olmadığı sorulduğunda ise şu yanıt geldi:

Emülatör aracılığıyla BIOS ayarlarını zorlayamayız. En iyi ihtimalle kullanıcılardan bunu değiştirmelerini isteyen bir uyarı ekleyebiliriz. Alder Lake, temel yapılandırma üzerinde çalışıyor, sadece daha yavaş.

RPCS3 emülatörü, yıllarca süren çalışmanın ardından çok iyi bir hale geldi ve emülatörde açılmayan hiçbir PlayStation 3 oyunu olmadığı duyuruldu. Resmi uyumluluk listesine göre, oyunların büyük çoğunluğu (%63,67) oynanabilirken, oyunların %30,52’sinde performans sorunları ve aksaklıklar yaşanıyor. Vulkan API’sinde çalışan RPCS3, bildiğiniz gibi AMD Fidelity FX Super Resolution teknolojisiyle destekleniyor.