Anasayfa Haber Spotify, Canlı Şarkı Sözü Özelliğininin Kapsamını Tüm Kullanıcılara Genişletiyor

Spotify, Canlı Şarkı Sözü Özelliğininin Kapsamını Tüm Kullanıcılara Genişletiyor

Spotify Hikayeler

Spotify, canlı şarkı sözü özelliği için Musixmatch ile ortak çalışıyor.

Spotify, geçtiğimiz gün canlı şarkı sözü özelliğinin kullanılabilirliğini daha fazla bölgeye genişlettiğini duyurdu. Müzik akış hizmeti bunun için Musixmatch ile ortaklık kurdu ve özellik, çeşitli platformda tüm ücretsiz ve premium üyeler için geçerli olacak. Canlı şarkı sözleri özelliği ilk olarak Haziran 2020’de Asya, Karayipler ve Güney Amerika’daki kullanıcılar için tanıtılmıştı. Bahsi geçen özellik, şarkı sözlerini çalınan şarkı ile senkronize ediyor.

Spotify, yayınladığı bir blog yazısı ile canlı şarkı sözleri özelliğini dünya genelindeki kullanıcıların kullanımına sunduğunu belirtiyor. Müzik akış hizmeti, geniş parça kitaplığının çoğunda uygulama içi erişim yoluyla şarkı sözlerini gösterebilmek için Musixmatch ile olan mevcut ortaklığını genişlettiğini söylemiş. Mevcut özellik, tüm kullanıcılara açık olacak şekilde dizayn edilmiş. Kullanıcılar, yeni özelliği Android, iOS uygulamalarında, Spotify masaüstü istemcisinde, TV’de ve oyun konsollarında deneyimleyebilecek.

Spotify

Spotify mobil uygulamasındaki şarkı sözleri, bir şarkının “Şimdi Yürütülüyor” görünümünde yukarı kaydırılarak görüntülenebilecek. Özellik sayesinde şarkı sözleri şarkı ile senkronize ediliyor ve şarkı ilerledikçe otomatik olarak yukarı doğru kayıyor. Spotify ayrıca kullanıcılara ekranın alt kısmındaki paylaş düğmesine dokunarak şarkı sözlerini doğrudan paylaşma olanağını da sunmuş. Benzer şekilde, masaüstü uygulamasındaki kullanıcılar da bir şarkının sözlerini görüntülemek için ekrandaki “mikrofon” simgesine tıklayabilecek.

Son olarak, Spotify Lyrics programı aracılığı ile görüntülenebilen şarkı sözlerinin artık uygulama dahilinde görüntülenebileceğini de belirtelim.