Anasayfa Haber Google Play Store Web Sitesi Yenileniyor

Google Play Store Web Sitesi Yenileniyor

Google Play Store uygulama karşılaştırma özelliği

Google Play Store web sitesinin yenilenmiş tasarımı yakında kullanıma sunulacak.

Google Play Store Android uygulaması yıllar içinde birçok tasarım yenilemesinden geçmiş olsa da web sitesi için aynı şeyi söylemek mümkün değildi. Site, yıllardır aynı tasarıma sahip ancak artık bu durum değişiyor gibi gözüküyor. Google, şimdi bazı bölgelerde yeni bir Play Store site tasarımını test ediyor ve bu değişim, mevcut düzene göre önemli bir gelişme olarak nitelendirilebilir.

Yeni tasarım, halihazırda Kore ve Tayvan gibi yalnızca birkaç bölgede kullanıma sunuldu. Bu tasarım aynı zamanda, kullanıcı hesabına göre de değişiklik gösterebiliyor. Yenilenmiş içerik, yatay olarak ortalanmış bir bölümün içinde sıkışmak yerine sayfaya daha çok yayılmış şekilde dizayn edilmiş. Ayrıca sayfa arka planının rengi de beyaz olarak belirlenmiş. Bazı uygulama sayfalarında ise ekranın üst kısmına kadar uzanan bir başlık resmi de bulunmakta.

PlayStore

Yenilenmiş tasarımla birlikte çoğu seçeneğin aynı yerde bulunduğunu belirtmekle beraber, birkaç önemli unsurun farklı yerlere taşındığını da söylemek mümkün. Örneğin; satın alınan içerik, Play Puanları ve diğer bilgileri kontrol etmek için bağlantılar içeren yan menü, artık yalnızca sağ üstteki profil resmine tıklandığında görüntülenebiliyor. Ancak bu menü, yeteri kadar geniş ekranlarda ekranın soluna veya sağına sabitlenebilecek.

PlayStore

Tüm bunların yanı sıra, önceki tasarıma göre birkaç küçük işlevsel iyileştirme de yenilenmiş tasarımla birlikte kullanıma sunuluyor. Uygulama sayfalarındaki ekran görüntüsü/medya galerisi de sonunda bir kaydırma çubuğuna sahip. Ayrıca, “Uygulamalar” ve “Oyunlar” ana sayfalarında artık telefon, tablet, TV, Chromebook, Wear OS ve araba uygulamaları arasında hızlı bir şekilde filtreleme yapmak için düğmeler de tasarıma eklenmiş.

Son olarak, yeni Play Store tasarımının çok kısa süre içerisinde tüm kullanıcılar için mevcut hale geleceğini belirtelim.