Anasayfa Haber Google Chrome 97 Beta, Site Verileriyle İlgili Yeni Ayarlar Sunuyor

Google Chrome 97 Beta, Site Verileriyle İlgili Yeni Ayarlar Sunuyor

Google Chrome RAM sorunu

Google Chrome 97 beta sürümünde sunulan yeni ayarlar menüsü, tüm site verilerini tek bir yere toplayarak, kullanıcıların sitelerin depoladıkları verileri daha kolay takip edebilmelerini sağlıyor.

Google, internet tarayıcısı Chrome‘un Windows 11 kullanıcı arayüzü ile daha uyumlu görünen 96. sürümünü yayımladı. Bununla birlikte arama devi, Google Chrome’un 96. sürümünün yanı sıra, yeni bir gizlilik özelliğine sahip Chrome 97 beta sürümünü de duyurdu.

GSM Arena’nın paylaştığı habere göre yeni menü düzeni, tüm site verilerini tek bir yere yerleştiriyor ve böylece bilgisayarınızda hangi sitelerin veri depoladığını (çerezler de dahil olmak üzere) kolayca takip edebiliyorsunuz. Bununla birlikte site verileri üzerindeki yeni kontroller aynı alt menüde yer alıyor: Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Site Ayarları > İzinleri ve dosyaların üzerinde depolanan verileri görüntüleyin.

Google Chrome, yeni menünün tanıtımıyla birlikte çerezler ve site verileri üzerindeki ayrıntılı kontrollerden kurtuluyor. Bu değişikliğin arkasındaki neden, Google’ın yeni tasarımın genel kullanıcı için daha anlaşılır olduğunu düşünmesi. Son olarak Chrome 97 betasının belirli bir cihazın HDR destek durumunu kontrol etmek için WebTransport API ve CSS medya sorguları desteklerini barındırdığını da belirtelim.

Bununla birlikte artık Google Chrome 96‘da Windows 11 tasarımını tecrübe edebilirsiniz.