Anasayfa Haber Apple, Otonom Otomobilleri İçin Çalışmalarını Sürdürüyor

Apple, Otonom Otomobilleri İçin Çalışmalarını Sürdürüyor

Apple, araç projesinde odağını otonom yeteneklere kaydırıyor. Ayrıca bir otomobil üreticisiyle ortaklık kurması mümkün.

Apple’ın en az 2014 yılından bu yana otomotiv endüstrisine girmek için çalışmalar yaptığı söyleniyor. Yıllar boyunca her yerde söylentiler yayıldı ve tamamen elektrikli bir Apple yapımı otomobilden ve otonom araçlardan bahsedildi. Ayrıca BMW ve Hyundai dahil olmak üzere mevcut otomobil üreticileriyle yapılan ortaklıklardan söz edildi.

Hatta teknoloji devinin projeden vazgeçtiği ve bunun yerine diğer otomobil üreticileri için otonom sürüş yazılımı yapmaya odaklanacağına dair söylentiler bile vardı. Ancak şimdi Apple, teknolojiden sorumlu Başkan Yardımcısı Kevin Lynch’i geçen yaz proje için görevlendirdikten sonra kendi araçlarına olan ilgisini tazelemiş görünüyor.

Konuya aşina olan kaynaklar, Bloomberg‘e Apple’ın projeye olan ilgisini yenilediğini ve odağını otonom araç yeteneklerine kaydırdığını bildirdi. Bloomberg, Apple’ın kendi kendini sürebilen otomobil sisteminin geliştirilmesinde bir “dönüm noktasına” ulaştığını ve geliştirdiği çipin şirket tarafından inşa edilen en gelişmiş bileşen olarak nitelendiriyor.

Öncelikle bu sistem otonom sürüş için gereken yapay zeka tabanlı görevleri yerine getiren sinir ağı işlemcilerinden oluşuyor. Ancak çip ısınabilir ve bu da Apple’ı aşırı ısınmasını önlemek için gelişmiş bir soğutma sistemi tasarlamaya zorlayabilir.

Yayın ayrıca Apple’ın projede yerleşik bir otomobil üreticisiyle ortak olması gerektiğine inanıyor. Teknoloji devi kesinlikle projeyi finanse edecek paraya sahip, ancak bunu gerçeğe dönüştürmek için gereken teknolojileri tam anlamıyla geliştirmeleri şart. Hatırlarsanız Apple, Tesla’nın otopilot yazılım direktörünü işe almıştı.