Anasayfa Haber Sony, PlayStation 5 Plakalarını Patentledi

Sony, PlayStation 5 Plakalarını Patentledi

PlayStation 5

Sony tarafından PlayStation 5 plakaları için patent alındı ve bu durum şirketin kendi plakalarını sunacağı iddialarını alevlendirdi.

Sony, PlayStation 5 (PS5) plakaları için patent başvurusunda bulundu. Tasarım patenti ilk olarak PS5’in geçen yıl Kasım ayında piyasaya sürülmesinden sadece bir hafta önce dosyalandı ve ardından 16 Kasım tarihinde ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nde (USPTO) yayınlandı. Bu gelişme tabii ki Sony’nin kendi PS5 plakalarını veya kaplamalarını sunacağı yönündeki spekülasyonları körükledi.

Tasarım patenti, Sony’nin PlayStation’daki UX tasarımından sorumlu eski Başkan Yardımcısı Matt MacLaurin’in daha önce PS5’in siyah bir versiyonunu veya “herkes için özel bir sürümü” ima etmesinin üzerinden bir yıldan uzun bir süre sonra gelmiş durumda. Sony, DualSense denetleyicisinin ve Pulse 3D Audio kulaklığının siyah sürümlerini sunarken PS5 konsolu şimdilik beyaz kalmaya devam ediyor. Şahsen bu beyaz halini konsola yakıştıranlar arasındayım.

Bu arada üçüncü taraf şirketler siyah plakaları piyasaya sürmeye çalıştı ancak Sony yasal işlem tehdidinde bulundu. Önce PlateStation5 ardından CustomizeMyPlates adlı küçük bir şirket, Sony’nin yasal eyleminin ardından geçen yıl siyah PS5 plakaları siparişlerini iptal etmek ve geri ödeme yapmak zorunda kaldı. CustomizeMyPlates ise bu yılın başlarında geri döndü ve hala özel plakalar satmaya devam ediyor. Diğer taraftan bu yasal işlemler DBrand’ın kendi mat siyah plakalarını satmasını engellemedi ve şirket yeni bir tasarımla satışını sürdürdü.