Anasayfa Haber Tesla Sahipleri, Yazılım Hatası Nedeniyle Araçlarını Kullanamadı

Tesla Sahipleri, Yazılım Hatası Nedeniyle Araçlarını Kullanamadı

Tesla yazılım hatası, sürücülerin yalnızca mobil uygulamaya güvenmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Dünyanın dört bir yanındaki Tesla sahipleri, Cuma günü mobil uygulamadan araçlarına bağlanamadılar. İlk olarak ABD ve Kanada’da bildirilen mobil uygulama kesintisi, şirketin Avrupa ve Asya pazarlarındaki diğer bölgelere de hızla yayıldı. Kesinti, şirketin mobil uygulamasında yapılan yükseltmenin hemen ardından geldi.

Tesla uygulaması, araç sahiplerine araçlarını çalıştırma, çeşitli araç kontrollerine erişme, bakım/yardım planlama ve araç şarjını yönetme olanağı sağlıyor. Uygulamaya erişim sağlanamadığında ise görüldüğü gibi büyük sorunlar doğabiliyor ve araç sahipleri bağlantı yeniden kurulana kadar mahsur kalabiliyor. Tesla sahipleri ayrıca uygulama durumundan bağımsız olarak istedikleri zaman araca erişebilmek için aracın anahtar kartını veya anahtarlığını da taşıyabilir.

Electrek tarafından hazırlanan bir rapora göre, Cuma günü öğleden sonra bağlantı sorunları ortaya çıkmaya başladı. Güney Kore, Seul’den bir Twitter kullanıcısı ve haber muhabiri @hohocho, Tesla ve Musk’ı doğrudan araçlarına bağlanmaya çalışırken aldıkları hata mesajıyla ilgili tweetledi:

Cho, konuyu bizzat araştıran Elon Musk‘tan doğrudan bir yanıt aldı. Tesla CEO’su derhal yanıt verdi ve şirketin sorunun temel nedenini belirlediğini, işlevselliğin geri kazandırıldığını söyledi.

Tesla sahiplerinin her türlü duruma karşı aracın anahtarlığını taşımaları iyi bir fikir gibi görünüyor. Araç sahipleri ayrıca telefonlarının Bluetooth bağlantısı üzerinden anahtar olarak kullanılabilmesini sağlayabiliyor. Öte yandan bu Tesla tarafında yaşanan ilk kesinti değil. Eylül 2020’de şirketin dahili ve harici sunucuları birkaç saatliğine kapatıldı ve araç erişimi tamamen engellenmişti.