Anasayfa Haber Xbox Series S, Önemli Pazarlarda Series X’in Önüne Geçti

Xbox Series S, Önemli Pazarlarda Series X’in Önüne Geçti

Xbox Series S ışın izleme

Bir analiz şirketi, bazı önemli bölgelerde uygun fiyatlı Series S konsolların yüksek satış rakamlarına ulaştığını vurguladı.

Satışlar söz konusu olduğunda PlayStation 5‘in Xbox Series ailesinin her zaman üstünde olduğunu biliyoruz. Bildiğiniz üzere Xbox cephesinde Series S ve Series X olmak üzere iki ayrı model piyasaya sürüldü. Şaşırtıcı bir şekilde, daha güçsüz ve uygun fiyatlı sürüm olan Series S, birkaç önemli pazarda Xbox Series S’ten daha fazla satıyor.

Ampere Analytics, en son Xbox konsollarının satışa çıkmasından bu yana geçen 11 ayın satış verilerine baktı. Sonuçlarda ise Xbox Series S’in birkaç önemli pazarda daha iyi performans gösterdiği vurgulanmış.

Eylül ayı sonuna kadar toplam 6,7 milyon Xbox Series X/S konsolu satıldı, ancak analiz şirketi her bir konsolun kaç adet sattığını açıklamadı. GamesIndustry.biz’e göre, konsollar büyük bölgelerde 50/50 oranında bölünmüş durumda.

Xbox Series X FidelityFX Super Resolution desteği

PlayStation tarafında disk sürücüsünden yoksun olan dijital versiyon bir PlayStation 5 de bulunuyor. Xbox konsollarda ise bunun aksine, hem özellik açısından zayıf hem de 4K yerine 1440p çözünürlükte oyun oynamayı hedefleyen Series S isimli bir versiyon mevcut.

Xbox Series S iki nedenden dolayı çok iyi satmakta: Series X’ten 200 dolarlık daha düşük bir liste fiyatına sahip ve daha güçlü olan ağabeyi gibi tedarik sorunları yaşamıyor. Ayrıca bu noktada dijital oyun satışlarının önemli bir payı var. GSD’ye göre Xbox’taki Call of Duty: Vanguard satışlarının %90’ından fazlası dijital indirme olarak geldi.

PlayStation 5, aynı Eylül sonu döneminde Xbox Series X/S’i neredeyse ikiye katlayarak 12.8 milyon adet satmıştı. Üç yıldır piyasada olan Nintendo Switch ise 89.7 milyon adede ulaştı.