Anasayfa Makale Huawei Watch GT 3 – Öne Çıkan Özellikler

Huawei Watch GT 3 – Öne Çıkan Özellikler

Huawei Watch GT 3

Huawei’nin en popüler akıllı saat serisi GT 3 modelleri ile geri döndü. Kısa bir incelemeyle bile hem tasarım hem de fonksiyonel özellikler bakımından bugüne kadarki en iyi Huawei Watch GT serisi olmuş diyebiliriz.

Peki, Huawei Watch GT 3’ü özel kılan şeyler nedir? İlk bakışta malzeme kalitesi, hatasıza yakın konum saptama, ekran yenileme hızı ve uzun pil ömrü ön plana çıkıyor. GT 2’ye göre çok büyük geliştirmeler yapılırken, saatin kullanım alanları da artırılmış.

Watch Gt 3 İncelemesi

Huawei Watch GT 3’ün ön kasası hafif ve güçlü, ısıya ve soğuğa dayanıklı paslanmaz çelikten üretilmiş. Paslanmaz çelik kasa ve baklalı kayışlar Huawei’nin klasik görünümlü akıllı saat konseptini bir üst noktaya taşımayı başarmış. Daha elinize alır almaz şıklığı ile dikkatinizi kolayca çekiyor. Ayrıca polimer fiber kompozit malzemeden üretilen arka kasa, artırılmış dayanıklılık ile destekliyor. Böylece zorlu koşullarda kolayca kullanabiliceğiniz ve güvenle bileğinize bağlayabileceğiniz bir saat olmuş.

Huawei Watch GT 3

Şık Tasarım, Hızlı Ekran

Tasarımın önemli parçalarından biri elbette ekran. Sonuçta akıllı saatimizle etkileşime geçmemizi sağlayan şey saatin ön yüzündeki ekran. Bu ekranın konforu, gün ışığındaki görünürlük seviyesi satın alma kararımızda çok etkili. Huawei Watch GT 3’ün ekranı hem çözünürlük hem de boyut olarak yükseltilmiş. Önceki nesil 1.3 inç ile karşılaştırıldığında, Huawei Watch GT 3, hem 46mm hem de 42mm versiyonlarında daha büyük bir ekran alanı sağlayabiliyor. Bizim incelediğimiz 46 mm’lik versiyon 1.43 inç AMOLED ekrana sahip. Bu ekran bir akıllı saat için oldukça yüksek çözünürlük (466×466) ve piksel yoğunluğu (326ppi) değerleriyle geliyor.

Ekranın en güzel yanlarından biri de 10.000’den fazla kadran seçimi yapabilmeniz ve Watch GT 3’ü istediğiniz gibi özelleştirebiliyor olmanız. Kadranlar ve arayüz 60Hz’lik tarama hızı sayesinde çok daha akıcı görüntüler sunarken, adaptif ekran yenileme hızı sayesinde saate bakmadığınız zamanlarda pil ömründen kolayca tasarruf edilebiliyor.

Huawei Watch GT 3

Huawei Watch GT 3’ün en güzel yanlarından biri akıllı saatinizden bağımsız olarak da kullanabiliyor olmanız. Huawei Watch GT 3, sahip olduğu beş ana uydu sistemi sayesinde hassas konumlandırma yapabiliyor GPS, Beidou, GLONASS, Galileo ve QZSS ile beraber HUAWEI WATCH GT 3, bir parazit önleme özelliğine sahip yerleşik çift bantlı Beş Sistem GNSS konumlandırma çipine sahiptir. 5 ana uygu sistemine uygunluğu sayesinde saatin arama hızı rakiplerine oranla oldukça yüksek seviyede. Siz bir antremanı (koşu, yürüyüş vb.) tamamladığınızda GPS rotanız otomatik olarak işlenebiliyor. Bu rotayı kolaylıkla Huawei Sağlık uygulaması üzerinde görüntüleyebilir, hatta arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

GPS izinin hatasıza yakın bir şekilde oluşturulmasının bir diğer getirisi ise kaybolmanızı engellemek oluyor. Doğa yürüyüşüne çıktığınızda GPS izi sizinle beraber oluşturulduğu için geri rota özelliğini kullanarak başladığınız noktaya dönebiliyorsunuz.

Spor ve Sağlık Özellikleri Bir Arada

Huawei’nin akıllı saatleri sporcular ve kendine antreman programları belirleyen kullanıcılar arasında oldukça popüler ve bunun iyi bir sebebi var: TruSeenTM 5.0+

Huawei Watch GT 3’te sinyal alıcısı da ikiye katlanarak çok daha hassas ölçümler yapılabiliyor. Böylece nabız takibi, uyku izleme, SPO2 ölçme ve stress ölçme kategorilerinde büyük ilerleme kaydedilmiş. Ayrıca bu veriler sizin günlük döngünüz sırasında otomatik olarak da sürekli güncellendiği için herhangi bir istenmeyen durumda Watch GT 3 size uyarı yapabiliyor ve bu verileri Huawei Sağlık üzerinden detaylı şekilde gösteriyor.

Huawei Watch GT 3

Sağlık ölçümleri ve antreman verileri birlikte işlendiği için durumunuzla alakalı net sonuçlara ulaşabiliyorsunuz. Antreman modları da her yeni nesilde daha da artırılıyor. Watch GT 3, 6 egzersiz modunun otomatik olarak tanıyabiliyor. Ayrıca 18 profesyonel egzersiz modu ve 85’in üzerinde özelleştirilmiş egzersiz modu bulunuyor.
Pil Ömrü Önemli

Huawei’nin GT serisinin en büyük özelliklerinden biri hep pil ömrü olmuştuk. 15 güne hatta pil tasarrufu modlarında bir aya varan pil ömrü sunan GT akıllı saatler pek çok kullanıcı için günü birlik şarj döngüsünü kolaylıkla kırabiliyor. Huawei Watch GT 3 60Hz ekrana sahip olmasına rağmen sunduğu 14 günlük pil ömrüyle dikkat çekmeyi başarıyor. 46mm versiyonda 14-15 gün, 42mm versiyonda ise 7 günlük batarya süresi Huawei akıllı saat satın almak isteyenler için önemli veriler. Ayrıca hızlı kablosuz şarj özelliği sayesinde, eğer akıllı telefonunuz ters kablosuz şarj destekliyorsa, kolayca Watch GT 3’ü şarj edebiliyorsunuz.

Huawei Watch GT 3

Özetle Huawei Watch GT 3, şirketin bugüne kadar piyasaya sürdüğü en iyi akıllı saatlerden biri. Yenilenen kurma kolu, HarmonyOS ile gelen fonksiyonel özellikler, farklı antreman programlarını kolayca uygulayabilmek, dayanıklı ve şık tasarım saatin öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.