Anasayfa Haber Samsung, Galaxy Note Serisini Sonlandırıyor

Samsung, Galaxy Note Serisini Sonlandırıyor

Samsung Galaxy Note

İddialara göre Samsung gelecek yıl bir Galaxy Note üretmeyi planlamıyor.

Samsung tarafından katlanabilir modellere öncelik verilmesi sebebiyle Galaxy Note serisinde sona gelindiği ifade ediliyor. Son iddialar, Samsung’un 2022 Galaxy Note için bir planı olmadığı ve Galaxy Note 20’nin üretimini sonlandırmayı planladığı yönünde.

ET News, Samsung’un Galaxy Note serisinin sonunu iki eylemle büyük ölçüde doğruladığını bildiriyor. Görünüşe göre Samsung’un 2022 yol haritasında bir Galaxy Note cihazı planı yok. Muhtemelen bu da gelecek yıl gelen tek amiral gemisi Galaxy akıllı telefonlarının Galaxy S22 serisi ve yeni katlanabilirler olacağı anlamına gelmekte.

Ek olarak Samsung, rapora göre 2021’in sonunda Galaxy Note 20 serisinin üretimini tamamen sonlandıracak. Şimdiye kadar cihaz hala satıldığı için Galaxy Note 20’nin üretimi devam etti. 2021’de ise serinin yaklaşık 3,2 milyon cihaz sattığı bildirildi. Bunun 2020’de satılan Note cihazlarının yaklaşık üçte biri olduğunun altını çizmek gerekiyor.

Galaxy S22 Ultra, Note 20 serisine daha yakın bir tasarımı benimsemesinin yanı sıra aynı dahili kalemi kullanması ile Galaxy Note serisinin manevi bir devamı niteliğinde olacak. Galaxy Fold serisi de S Pen desteği sunacak ancak saklamak için bir yere sahip olmayacak.