Anasayfa Haber Battlefield 2042, Battlefield V’ten Daha İyi Çıkış Yaptı

Battlefield 2042, Battlefield V’ten Daha İyi Çıkış Yaptı

Battlefield 2042
Battlefield 2042

DICE’ın yaptığı açıklamaya göre, Battlefield 2042, 2018’de çıkış yapan Battlefield V’in çıkış zamanına kıyasla neredeyse iki katı daha fazla oyuncuya ulaştı.

Battlefield serisinin son oyunu Battlefield 2042, çıkışı itibarıyla gerek oyun modlarının beğenilmemesi gerekse de çok sayıda hata barındırması gibi çeşitli nedenlerden ötürü oyuncuların çokça eleştirilerine maruz kaldı. Ancak oyunun geliştiricisi olan DICE firması, Battlefield 2042’nin şimdiden milyonlarca oyuncuya ulaştığını ve oyunun çıkış başarısı anlamında Battlefield V’in önünde olduğunu duyurdu.

DICE, oyunda yapılacak değişiklikleri açıklayan bir blog yazısında “Küresel lansmanımızın üzerinden yalnızca birkaç gün geçti ve şimdiden Battlefield 2042 oynayan milyonlarca kişi var.” dedi. Ayrıca oyun stüdyosu, Battlefield 2042’nin 2018’de çıkış yapan Battlefield V‘in çıkış zamanına kıyasla neredeyse iki katı daha fazla oyuncuya ulaştığını da ifade etti.

Bu konuda daha net bir fikir edinebilmeniz için Battlefield V’in ilk iki ayında yaklaşık olarak 7,3 milyon satış rakamına ulaştığını belirtelim. Her ne kadar bu etkileyici bir rakam olsa da EA’in bu oyun için beklentileri çok daha fazlaydı. Battlefield V’e kıyasla yaşam döngüsünün bu noktasında daha fazla oyuncuya ulaşan Battlefield 2042’nin ise şu zamana kadar ne kadar sattığına dair EA tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Bununla birlikte EA’in belirttiği milyonlarca oyuncuya, oyunu direkt olarak satın alanların yanı sıra EA Play ya da Xbox Game Pass üzerinden 10 saat boyunca oynayanların dahil olduklarını da belirtmekte fayda var.