Anasayfa Haber Oppo, Döndürülebilir Kameralı Katlanabilir Telefon Tanıtabilir

Oppo, Döndürülebilir Kameralı Katlanabilir Telefon Tanıtabilir

Oppo’nun ilk katlanabilir akıllı telefonu olacak olan Oppo Find N 5G, aynı zamanda 50 MP döndürülebilir kamera da barındıracak.

Akıllı telefon üreticisi Oppo, ilk olarak 2013 yılında çıkarttığı N serisi akıllı telefonlarında “döndürülebilir kamera” donanımı sunmaya başlamıştı. Bu telefonlarda tek bir kamera bulunuyordu ve bu kamera, kendi ekseni etrafında döndürülebildiği için ister arka kamera isterse de ön kamera olarak kullanılabiliyordu. Şimdi ise Oppo’nun bir süredir ortalıklarda görünmeyen N serisi akıllı telefonları, katlanabilir olarak geri dönüyor.

Sparrow News’in paylaştığı habere göre, Oppo’nun çıkarmaya hazırlandığı yeni N serisi katlanabilir akıllı telefonunun tam adı Oppo Find N 5G olacak. Bu doğrultuda gelecek yıl Find ana serisi altında yalnızca Find X4 serisinin piyasaya sürülmeyeceğini, aynı zamanda Find N serisinin de çıkış yapacağını söyleyebiliriz. Bununla birlikte Oppo, Find serisini bir alt marka olarak bile konumlandırabilir.

Sızdırılan bilgilere göre, Oppo’nun yeni katlanabilir ekranlı telefonunda, fotoğraf çekmek için ekranı açtığınızda aktif hale gelen küçük ekran ön izleme özelliği bulunuyor. Ayrıca akıllı telefonun logosunun Xiaomi 11 Ultra’nın logosuna oldukça benzediği söyleniyor. Bununla birlikte Oppo’nun önceki N serisi telefonlarında olduğu gibi, Oppo Find N 5G de döndürülebilir bir kameraya sahip olacak ve bu sayede kullanıcılar, selfie çekerken de 50 megapiksellik ana kamerayı kullanabilecekler.

Gelen bilgilere göre katlanabilir ekranlı bu yeni akıllı telefon Snapdragon 888 işlemci ile donatılacak ve telefonun 2K çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızını destekleyen katlanabilir ekranının boyutu ise 7,8 ila 8 inç arasında olacak.

Bunların yanı sıra Oppo’nun kısa bir süre içinde yeni katlanabilir ekranlı akıllı telefonu da dahil olmak üzere birkaç yeni akıllı telefon tanıtmayı planladığını belirtelim.