Anasayfa Haber Microsoft Edge İçin Xbox Cloud Kalitesini Artıran Yeni Özellik: Clarity Boost

Microsoft Edge İçin Xbox Cloud Kalitesini Artıran Yeni Özellik: Clarity Boost

Clarity Boost yalnızca Edge ve Xbox oyun akışı için özel olarak geliştirildi.

Microsoft, Xbox bloğunda Edge için Clarity Boost adlı yeni bir görüntü geliştirme özelliği duyurdu. Bu özellik, Microsoft’un kendi Xbox Bulut Oyun sunucularından yayınlanan oyunlarında netliğin artmasını sağlıyor. Öte yandan yeni özelliğin yalnızca Xbox oyun akış hizmetine özel olup olmadığını ve gelecekte neler olacağını tam olarak bilmiyoruz.

Clarity Boost şu an Microsoft Edge Canary kanalı için kullanıma sunuldu ve test aşamasında denemek mümkün. Çeşitli testler tamamlandığında ise 2022 yılında resmi olarak Edge tarayıcısına gelecek.

Microsoft, değişimi göstermek için özelliğin kapalı ve açık olduğu birer görüntü yayınladı. Clarity Boost, Adobe Lightroom veya Photoshop’ta bulunan bir netlik özelliğine çok benzer görünüyor zira görüntünün keskin kenarlı alanlarına biraz kontrast ekliyor. Sonuç olarak görüntü daha keskin hale geliyor ve genel olarak daha temiz görüntü için bulanıklık azalıyor.

Özellik Edge tarayıcısına özel olacak ve şu an için Xbox oyunlarını PC’lerden yayınlamanın başka bir yolu olan PC için Xbox uygulamasına dahil olmayacak. Ancak yeni çözüm Xbox uygulamasına ve Xbox konsollarına ulaşmadan önce test ediliyor olabilir.

Clarity Boost Özelliğini Test Etme

  • Microsoft Edge Canary’i buradan indirin.
  • Microsoft Edge Canary’de olduğunuzu doğrulamak, 96.0.1033.0 veya sonraki bir sürümde olduğunuzdan emin olmak için edge://settings/help’e gidin.
  • Clarity Boost’u etkinleştirmek için www.xbox.com/play adresine gidin, oturum açın ve bir oyun başlatın.
  • Daha fazla işlem (…) menüsünü açın.
  • Clarity Boost’u Etkinleştir seçeneğini seçin.