Anasayfa Haber Katlanabilir Akıllı Telefon Sevkiyatları Artış Gösteriyor

Katlanabilir Akıllı Telefon Sevkiyatları Artış Gösteriyor

Samsung Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 ekran özellikleri

Samsung, katlanabilir akıllı telefon sevkiyatlarında lider konumda.

Katlanabilir akıllı telefon pazarı, 2021’in üçüncü çeyreğinde oldukça artmış gözüküyor. Sevkiyatlar, yılın bu bölümünde milyonlara ulaştı. Sevkiyatlardaki pazar payı liderliğini ise Samsung üstleniyor. Samsung, katlanabilir akıllı telefon sektöründeki liderliğini %93 gibi büyük bir pazar payı oranına borçlu. Şirketin piyasaya sürdüğü Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3, üçüncü çeyrekte katlanabilir akıllı telefon satışlarına öncülük etti.

KatlanabilirAkıllıTelefonSevkiyatları

Yeni ortaya çıkan DSCC raporu, Samsung’un arkasından %6’lık pazar payı ile Huawei’nin geldiğini belirtmiş. Rapor ayrıca, tüm markaların katlanabilir akıllı telefon sevkiyatlarının, bir önceki çeyreğe göre %215 ve yıllık oranda %480 olmak üzere büyük bir artış gösterdiğini de ortaya koyuyor. Katlanabilir akıllı telefon pazarı, üç aylık dönem boyunca yaklaşık 2,6 milyon sevkiyat kaydetti. DSCC ayrıca, dördüncü çeyrekte katlanabilir akıllı telefon sevkiyatlarının 4 milyona yakın olacağını tahmin ediyor. Samsung da yıl sonuna kadar pazar payını artırarak %95’e çıkarabilir.

Gidişat Samsung’un 2021 yılı için 6 milyonun üzerinde katlanabilir akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştireceğini gösteriyor. Bu durum, şirketin bu yılın başlarındaki hedeflerine de uygun düşüyor. Raporlar, yeni yılda sevkiyatların daha da artacağını ve 17,5 milyona ulaşacağını da öngörmekte. Bununla birlikte, Galaxy Z Flip 3 de yılın üçüncü çeyreğinde açık ara en popüler katlanabilir akıllı telefon olma unvanını taşıyor. Samsung’un en yeni kapaklı akıllı telefonu bahsi geçen çeyrekte %60 pazar payı ile zirvede yer alıyor.

SamsungGalaxyZFlip3